Gelincik Nasıl Yok Edilir?

Gelincik genel olarak kırsal alanlarda ve özellikle kümes hayvanlarının yetiştirildiği bölgelerde sık olarak görülür. Aşırı derece de kin tutma özelliği ile tanınır. Kin tutucu olduğu kadar zekidir de. Doğal yaşam ortamında beslenmesini sağlayacak bir şey bulamadığı için kümeslere saldırır ve genelde yavru kümes hayvanları ile beslenir. Fazlasıyla yırtıcı hayvanlardır. Çok hızlıdırlar ve hemen her deliğe girebilirler. Planlı ve programlı bir avlanma yöntemine sahiptir. Yakalanmaları halinde insanlara bile saldırabilirler. Kendinden boyut olarak büyük ve güçlü hayvanları bile avlayabilirler. Gelinciklerin hepsi yırtıcı hayvanlardır. Araçla seyahat ederken bile çalıların arasına hızlıca dalan bir gelincik görebilirsiniz. Gelincikler her türlü deliği değerlendiren hayvanlardır.

Gelincik Nasıl Yok Edilir?


Gelincikten Nasıl Yok Edilmeli? 

• İyi muhafaza yöntemi: Kümeslerin çevresinin kontrolleri son derece dikkatle yapılmalıdır. Kümeste herhangi bir boşluk ve delik bırakılmamalıdır. Kümesin kapısı açık bırakılmamalıdır. Kümesinizin etrafında koruyucu özelliği bulunan bir köpek bulundurabilirsiniz. Bu, gelinciğin kümese yaklaşmasını önleyecektir. Özellikle geceleri iki kat daha fazla dikkat etmelisiniz. Zeki hayvanlar oldukları için muhtemelen daha sakin ve kalabalık olmayan zamanlarda saldırıya geçecektir.
• Lastik yakma: Kümesin çevresinde araba ya da bisiklet lastiği yakabilirsiniz. Gelinciğin gelmesini enleyecek bir yöntem olarak kullanılır ama kesinliği yoktur ve net bir bilgi değildir.
• Gizli tuzaklar: Tüm özeninize rağmen hala kümesinize dadanan bir gelincik varsa; kümesin etrafına gizli tuzaklar hazırlayabilirsiniz. Tercih edeceğiniz tuzak türleri; zehirli olmalı ve gelinciği yakaladıktan sonra kaçmasını önleyici olmalıdır. Tuzağınızı hazırlarken kesinlikle eldiven kullanmalısınız. Gelincik üstün zekâsı ve keskin burnu ile tuzakları keşfedebilme özelliğine sahiptir.
• Uzman yöntemler: Elinizden gelen her şey yapmanıza rağmen gelincikten kurtulmayı başaramadıysanız uzman bir görüşe başvurabilirsiniz. Konunun uzmanları ilaçlama gibi farklı yöntemlerle gelincikle baş etmenize yardımcı olacaklardır.

Yazıyı Paylaş:

6 yorum :

  1. gelincikten kurtulmanin yontemi gelincigi oldurmek mi?Yaziklar olsun, doganin dengesini bozmamak icin boyle tavsiyelerden vazgecmelisiniz..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğanın dengesi diyorsunuz anneannemlerin tek geçim kaynağı olan kümesleri şu an yerle bir ?

      Sil
    2. doğanın dengesi için ilk olarak kendinizi yok etmeniz gerekmektedir, kabul ediyor musunuz? Ben etmiyorum şahsen.

      Sil
  2. Benim bir gecede 7 tavuğumu boğarak kafalarını koparıp öldüldürdü..

    YanıtlaSil
  3. 41 tavuk 11 civcivimden an itibariyle 14 tavuk 2 civciv kaldı matemdeyiz😡

    YanıtlaSil
  4. 8 tavuk 2 kaz yavrumuz vardi ve hepsını öldürdü

    YanıtlaSil

 
Copyright © Böcekler. Designed by OddThemes