Keneye Benzeyen Böcekler

Kene yeşillik alanlarda bulunan, vücuda yapışan ve çoğu zaman ciddi sonuçlarla karşılaşılan bir böcek türüdür. Bu böcek geçen yıllarda adından en çok Kırım Kongo Kanamalı hastalığı sayesinde bütün dünyaca tanındı. Bu şekilde herkesçe bilinen kene artık her görülen keneye benzer böceğin kene olabileceği sorularını akla getirdi.

Isırdığında vücuda yapışık bir şekilde kalan ve eğer çıkarılırken başı içeride kalırsa çok büyük tehlikeler yaratan kene asla vücutta ezilmemelidir. Bu şekilde başı kopartılmadan vücuttan uzaklaştırılan kenenin çok fazla bir zararı olmayacaktır. Havalar ısınınca kene problemi daha fazla ortaya çıkmaktadır. Çünkü herkes evinden çıkıp yeşillik alana yönelmektedir.


Kene İle Mücadele

Kenelerin hepsi zehirli ya da mikrop taşıyıcı değildir. Bazılarının yüksek oranda taşıdığı mikroplar ölümlere ya da zehirlenmelere yol açmaktadır. Bu kenelerde çoğu zaman yapıştığı kişide ölümle sonuçlanan rahatsızlıklara yol açmaktadır.

Eğer kenenin sizden uzak kalmasını istiyorsanız öncelikle yeşillik alanlara giderken paçalarınızın bol olmamasına, içine böcek girmeyecek şekilde olmasına dikkat edin. Oldu ki zehirli bir kene tarafından ısırıldınız o zaman da keneyi asla ezmeyin ve başını kopartmadan çıkarın. Yapamayacak kadar kötü hissediyorsanız en yakın sağlık kuruluşundan destek almalısınız.

Hangi Böcekler Keneye Benzer?

Tespih böceği:  Tespih Böceği görünüm olarak keneye en çok benzeyen böcek türüdür. Bu böcek daha çok saksı bitkilerinin kökünde oluşur. Birebir kene ile aynı yapıda olan türleri bile bulunduğundan evlerde görüldüğünde en çok tepki verilen böcektir.

Bu böcek bitkilerin köklerini kemirerek saksı bitkilerinin büyümesini ve gelişimini engellemektedir. Birçok açıdan hastalık bulaştırması ya da ürün kaybı ile zarar verseler de insanları ısırmayan bu böcekler hiçbir koşulda keneler kadar zararlı olmamaktadırlar. Bu yüzden kenelere oranla çok masum böceklerdir.

Yazıyı Paylaş:

Yorum Gönder

 
Copyright © Böcekler. Designed by OddThemes