Toprak Biti Nasıl Yok Edilir?

Toprak üzerinde yaşayan bitler, toprağın verimliliğini azaltmakta ve toprağa zarar vermektedir. Bit olan toprak üzerinde yetişen bitki uzun süre yaşayamamaktadır. Topraklarda çok sık görülen bitlerden korunmak için, toprağın temizliğinin düzenli olarak yapılması ve yabancı otların toprak üzerinde olmamasına dikkat edilmelidir.

Toprak Bitlerinin Özellikleri Nelerdir?

-          Ergin toprak bitlerinin boyu, yaklaşık olarak 1,5 mm ile 3,5 arasındadır. Oldukça küçük olan bitleri toprak üzerinde fark etmek oldukça zordur.
-          Bu tür bitlerin, üst kanatları üzerinde uzun çizgiler bulunmaktadır.
-          Arka bacakları sıçrayıcı özelliğe sahip olan bitler, genellikle kış aylarında toprak çatlaklarında yaşarlar. İlkbahar aylarında ise; beslenmeye başlarlar. Bu beslenmelerini genel olarak toprak üzerinde ki yabancı otlarla sağlarlar.
-          Bitlerin derileri, sert bir katman halindedir.
-          Renkleri, genellikle yeşil ve yeşil tonlarında parlaktır.


Toprak Bitinin Zararları Nelerdir?

-          Toprak bitlerinin larvaları bitkilere çok ciddi bir zarar vermemektedir. Asıl zararı, ergin bitler yapmaktadır. Bitlerin yaprakları kemirmesinden, bir süre sonra kemirilen yaprağın renk değiştirmesine neden olurlar.
-          Eğer bitkiler daha yeni gelişme dönemindeyken bitler toprağa yerleştiler ise bu durumda bitkinin yaşamını sürdürmesi zor olacaktır.
-          Evlerde ki saksılarda yaşayan bitler, bir süre sonra saksıdan bütün evde çoğalabilir. Bu durumda evde yaşayan insanlara zararlar verebilmektedirler.

Toprak Biti İle Nasıl Yok Edilir?

Toprak bitleri toprağa ve üzerinde ki bitkiye birçok zarar verdiğinden, bu böceklerin fark edildiği anda hemen yok edilmesi için harekete geçmesi gereklidir. Toprak bitleri ile en iyi mücadele kimyasal ilaçlar ile yapılmaktadır. Güvenilir bir ilaçlama firması ile çalışarak, toprak bitlerinden kurtulabilirsiniz. Eğer bitlerden kurtulmak için bir ilaç yeterli gelmez ise ilave olarak ilaçlama yapabilirsiniz. 

Yazıyı Paylaş:

2 yorum :

  1. Evde çoğalırsa insanlara zararı olur demişsiniz,bunlar yabancı otlarla,toprak ile beslenmiyor mu? İnsanlara ne zararı vardır?

    YanıtlaSil
  2. Toprak bitleri için normal böcek ilacı olurmu
    ?

    YanıtlaSil

 
Copyright © Böcekler. Designed by OddThemes