Sivrisinek ilaçlaması ne zaman yapılır?

Sivrisinek kan emici bir böcek türü olarak, kan yoluyla bir takım hastalıkları bulaştırabilmektedir. Dişi sivrisinekler için aynı zamanda üreme aracı gören kan emme, insan sağlığı açısından tehlikelidir. Bu sebeple kan emici haşerelerle profesyonel ve etkili mücadeleler,  insan ve hayvan sağlığını korumak için son derece önemlidir.

Sivrisinek ilaçlaması ne zaman yapılır?

Sivrisinek ile mücadelede sivrisineklerin evlere ve insanların yaşam alanlarına girmelerini engelleyen önleyici tedbirlerden daha çok ilaçlama etkili olmaktadır.

 Mevsimsel geçişler olarak baktığımızda sivrisinekler, larvalarını kış ayının hemen bitiminde, Mart ayına yakın bir dönemde bırakırlar. O yüzden sanılanın aksine sivrisinek ilaçlaması, sivrisineklerin çıkmaya başladığı zamanlarda değil; ilkbahardan  önce başlatılmalıdır. Sivrisinek ilaçlaması Şubat sonunda Kasım ayına dek aylık periyodlar halinde gerçekleştirilmelidir.

Sivrisinekle mücadelede ilaçlama için en uygun zaman haşerelerin aktif oldukları akşam üzerleri ile gündüzün ilk saatleridir. Sivrisinekler ilaçlanırken uçan haşerelerde oldukça etkili olan sisleme ve boyama yöntemleri kullanılır. Sisleme, belirli periyodlar halinde ilaçlama motorlarından püskürtülerek yapılırken boyama yönteminde amaç haşereyi şeker kokusuna çekerek, şekere yapışıp ölmesini sağlamaktır.

Evlerde yapılacak sivrisinekle mücadelede ise tüm odalar, akşam güneşin battığı saatlerde ilaçlanabilir. Odalarda tüm kapı ve pencereler kapatılarak ilaç sıkılır ve 10 ile 20 dakikalık bekleme süresinin ardından odalar havalandırılır. Bu işlem, en son banyo ve tuvalette de yapılmalıdır. Mutfakta yapılacak ilaçlama işleminden önce ortalarda açıkta kalan hiçbir gıda olmamasına dikkat edilmelidir.

Yazıyı Paylaş:

Yorum Gönder

 
Copyright © Böcekler. Designed by OddThemes