Haşere Tuzağı

Haşereler evde, ofiste, hatta çoğu gıda kolilerin arasında bile bulunabilir. Genel olarak hepsi küçük boylarda olduğu için en ufak bir delikten bile girebilirler. Haşerelerden evde hazırlanan ya da hazır alınan tuzak çeşitleri ile kurtulması mümkündür. Tabi ki bu yöntem geçici süreliktir. Çünkü çok çabuk üreyen ve çoğalan bu canlılar her mevsimde olabileceği için tuzakların yanında destek olarak ilaçlatmak gerekebilir.

Evde Hazırlanabilen Tuzak Çeşitleri Nelerdir?
Bütün haşerelere aynı tuzağın etki etmeyeceği bellidir. İşte bu yüzden çoğu haşere için farklı yöntemler mevcuttur. Haşerelerden kurtulmak için evde hazırlanan bazı karışımlar ile kurtulmak mümkün olabilir. Bu tarifler daha çok haşere sınıfından olan hamam böceği için etkilidir. Fakat diğer yerdegezen haşere sınıfı içinde fayda eder.

Tuzak Malzemeleri
·         Borik Asit
·         Un
·         Şeker

Tuzak Yapılışı
İlk önce bu karışımın döküleceği yerlere göre miktarı değişebilir. Borik asit, şeker ve unu eşit miktarlarda bir kaba koyularak karıştırılır. Hamam böceğinin çıktığı ve girdiği dip köşe yerlere dökülür. Haşerelere temas ettiği andan itibaren birkaç dakika geçmeden etkisini gösterir. Haşere sınıfından olan hamam böceği, özellikle çok dayanıklı bir yapıya sahiptir ve bu formül en çok bu tür haşereler içindir.



Tuzak Malzemeleri
·         1 çorba kaşığı karbonat
·         1 çorba kaşığı pudra şekeri
·         1 çorba kaşığı borik asit

Tuzak Yapılışı
Bütün malzemeler karıştırılarak yine haşerelerin dolaştığı yerlere dökülür veya haşerelerin girebileceği ufak bir kap ile konulur. Bu formül haşerelerde çok etkilidir. Zehirlemekle kalmayıp haşereleri anında patlatarak öldürür. Sonrasında artık evde haşereler uzun bir süre görünmeyecektir.

Dışarıdan Temin Edilen Tuzak Çeşitleri Nelerdir?
Dışarıdan alınabilecek birçok farklı tuzaklar mevcuttur. Örneğin; kapanlar, zehirli yemler, haşere ilaçlama spreyleri, jel içerikli tuzaklar ve bazı çeşit kimyasal tozlarda haşerelerden kurtulmak için kullanılan tuzak çeşitlerindendir. Bu tuzaklar dışında ise en çok tercih edilen iki farklı haşere tuzağı vardır.

Haşere Kovucu Tuzağı
Haşere kovucu cihaz olarak bilinen bu ufak makineler bütün haşereler hatta farelerde bile çok etkilidir. Kullanımı çok basittir. Herhangi bir prize takılır.

Haşere Kovucu Tuzağı, Haşerelerde Nasıl Bir Etki Yaratır?
Çok sessiz ve sinsi şekilde işleyen bu cihaz tam haşerelere göredir. Prize takıldığında hem ortamın havası ile hem de aldığı elektrik ile duvarlara ışınları yayarak haşereleri rahatsız eder. Bu ışıklar sadece haşereleri etkiler. Evde yaşayan kişiler için herhangi bir sorun teşkil etmez. Cihazın görevi ışınlar ile haşerelerin beyninde sorunlar meydana getirmektedir. Böylelikle haşerelerde uyku, üreme, beslenme ve çeşitli hastalıklar meydana getirerek, hareketlerinde aksaklıklar yaşayıp bulunduğu yeri terk etmesine sebep olmaktadır.

Şapka Şeklinde Haşere Tuzağı

Bu tuzak sadece uçan haşereler için kullanılır. Tuzak bir pet şişe üzerinde sarı küçük bir plastik kap ile ve içine hangi çeşit haşere yakalanmak isteniyorsa ona göre bir karışımın yapılmasından oluşur. Üzerinde olan sarı kapağı, uçan haşereler tarafından dikkat çekerek, kapağa konmalarını sağlar. Bu tuzak kapalı alanlardan çok ağaçlık alanlarda kullanılır.

Yazıyı Paylaş:

Yorum Gönder

 
Copyright © Böcekler. Designed by OddThemes