Saçkıran böceği zararları

Saçkıran, saçların birden dökülmeye başlaması ile ortaya çıkan bir rahatsızlıktır. Kısa sürede kafada bir veya birkaç tane, bozuk para büyüklüğünde saçsız alanlar oluşmaya başlar. Saçkıran tedavi ile tam olarak düzelebilir ancak bazı durumlarda tekrarlayabilir de. Sinsi hareket eden bir hastalıktır. Belirtileri hemen farkedilmez. Ansızın saç dökülmeye başlar.

Saçkıran böceği zararları

Bu rahatsızlığa neden olan saçkıran böceği, cilde bulaşan ve süratle yayılan bir tür mantardır. Yani aslında saçkıran hastalığı mantarların neden olduğu bir cilt hastalığıdır. Saçkıran böceğinin dişi olanı, yayılması konusunda erkeğine göre çok daha hızlıdır ve güçlüdür. Saçın her bölgesine kolayca yerleşirler ve kalıcı olurlar. Erkek olanları daha ağırdan hareket ederler ve dişiye göre saçların daha az bir bölgesinde etkili olurlar.

Saçkıran böceği, herkeste görülebilir ancak yine de çocuklarda ve ilk gençlikte yetişkinlere göre daha sık rastlanır. Çünkü Saçkıran böceği, bünyenin zayıf ve hassas olmasından yararlanır.

Saçkıran böceğinin en büyük zararı saçları dökmesidir. Öyle ki kalıcı olan saç kayıplarına da neden olabilir. Saçkıran her ne kadar saçları döken bir hastalık olarak görünse de saçkıran böceği, tırnaklarda ve ayak parmaklarında da mantar enfeksiyonlarına yol açabilir.

Saçkıran, tedavi edilebilir bir hastalıktır. Tedavisi bir takım aşamalar gerektirir ve biraz zorludur. Bulaşıcı değildir. Dokunmakla, aynı ortamda bulunmakla, öpüşmekle bulaşmaz. Yine de aynı eşyaları kullanmamakta yarar var.

Bu arada saçkıran hastalığına stresin neden olduğu da söylenir. Ancak bu çok klişe bir nedendir. Günümüzde zaten nedeni bulunamayan bir çok hastalık strese bağlanıyor.

Yazıyı Paylaş:

1 yorum :

 
Copyright © Böcekler. Designed by OddThemes