Ev Yapımı Temizlik Malzemeleri

Hepimiz evimizi temizlerken çeşitli temizlik malzemeleri kullanırız. Zemin için ayrı, mutfak için ayrı, banyo için ayrı. Halbuki evde kendimizin yapabileceği temizlik malzemeleri de var. Üstelik çok daha ekonomik. Satın aldığımız temizlik malzemelerinin çoğu kimyasal. Bulaşık ve çamaşır deterjanı gibi ürünler de eşyalarımızın üstünde kalıntı bırakabiliyor. Bu da sağlığımız açısından oldukça zararlı. Bunun yerine neden  hem daha ekonomik hem de daha sağlıklı olan ürünlerle evimizi temizlemeyelim ki?

Ev Yapımı Temizlik Malzemeleri

Ev yapımı temizlik malzemelerinin ana maddesi genellikle beyaz sirke yani elma sirkesi. Sirkeyle bütün evinizi temizleyebilirsiniz. Hiçbir yan etkisi ya da zararı yok. İşte evde yapılan temizlik malzemelerinin tarifleri..

Ev Yapımı Temizlik Malzemeleri

1 bardak karbonat ve 2 kaşık boraksı karıştırın, serpme bir kavanoza koyun. Bununla banyodaki her şeyi temizleyebilirsiniz. Karışımı uyguladıktan sonra su ile durulayın ve yumuşak bezle de kurulayın. Boraksı bulamam derseniz ikinci bir seçenek daha. Eşit miktarda su ile sirkeyi karıştırıp bezi bu karışımla ıslatın, bezin üstüne tuz ya da karbonat döküp istediğiniz yeri temizleyin. İşte hepsi bu kadar. Fakat boraks zor çözünen bir madde olduğundan 22 katı suda ya da ağırlığının yarısı kadar kaynar suda çözmeniz gerekir.

Yanmış çaydanlık ne kadar kötü olur hepimiz biliriz. Çaydanlığın dibindeki lekeyi çıkarmak ise oldukça zordur. Bunun için de bir tarifimiz var merak etmeyin. 1 çay kaşığı karbonat, 1 çay kaşığı tuz, yarım bardak sirke ve biraz suyu karıştırın. Bunu çaydanlığın içine koyun ve kaynatın. Lekenin daha kolay temizlendiğini göreceksiniz.

Tıkanan giderler için; yarım bardak karbonat ve yarım bardak sirkeyi karıştırın. Karışımı gidere döküp 15 dakika bekleyin. Bir çaydanlık sıcak suyu gidere döktüğünüzde gider de açılmış olacaktır.

Camları silmek için camsil kullanırız. Fakat camsiller de kimyasaldır ve leke bırakabilir. Bunun yerine evde kendi camsilinizi yapabilirsiniz. 2 ml bitkisel kaynaklı sıvı sabunu ya da yeterince arap sabununu, büyükçe bir fincan sirkeyi ve yarım litre (500 ml) sıcak suyu karıştırın ve püskürtme şişesine koyun. Camlarınıza sıkın ve 0 pamuklu bez kullanarak silin. Nasıl pırıl pırıl oldu değil mi?

Yazıyı Paylaş:

Yorum Gönder

 
Copyright © Böcekler. Designed by OddThemes