İnsan Piresinden Kurtulma Yolları

Binlerce çeşidi olan Pire yani Latince adı ile Pulex sınıfında yer almakta olan insan piresi Pulex irritans adı ile bilinmektedir. Diğer pireler farklı yaşam alanlarında da yaşayabilmekte iken; insan piresi insan vücudunun sıcaklığına göre uyum sağlamış ve yaşamını; ancak burada sürdürebilmektedir. Öte yandan yatak, yorgan ya da evin herhangi bir tarafında yumurtalarının bulunması mümkündür. Farklı alanlara yumurtalarını bırakan pireler, yumurtadan çıktıkları andan itibaren, yeniden insan vücuduna döneceklerdir.

İnsan Piresinden Kurtulma Yolları

Pireden Nasıl Kurtulursunuz?

Pirenin birçok çeşidi olduğundan ötürü, tek bir ilaç ile çözüm bulmak çok da kolay olmayacaktır. Bunun için imkânınız var ise; profesyonel bir şirket ile anlaşarak detaylı bir ilaçlama yaptırabilirsiniz. Bu mümkün değil ise de, öncelikle pirenin gelmekte olduğu kaynağı tespit etmek için uğraşın. Eğer pirenin kaynağını bulabilirseniz; ne piresi olduğunu bulmanız da kolaylaşacaktır. Bu durumda evinizde bulunmakta olan pire türüne ait ilacı kullanarak pirelerin yok olmasını sağlayabilirsiniz. Öte yandan; pirenin kaynağını bulamadıysanız, size çok fazla kişinin bilmediği bir yöntem önermekteyiz. Tarım ilaçları satan bir dükkâna giderek, elma ağacı için ilaç alın. Elma ağacının böceklenmesini önleyen tarım ilaçları birçok pire türünün tamamen yok olmasını sağlayan, oldukça etkili bir çözüm olacaktır. Dikkat etmeniz gereken ise; ilaçlamayı yaptıktan sonra bir süre evde bulunmamaktır.

İlaç Kullanmadan İnsan Piresinden Nasıl Kurtulursunuz?

Kokulara ve gaz halindeki ilaçlara karşı alerjiniz olduğundan dolayı evinizi ilaç ilaçlatamıyorsanız, sizin için de insan pirelerinden kurtulmanın bir çözüm yolu bulunmaktadır. Evinizin odalarında tek tek uygulayacağınız bu yöntemde, elinizi cerrah eldivenlerinden giyin ve üstünüzdekileri tamamen çıkararak, odanın ortasında durun ve ışığı yakın. İnsan pireleri, insan çıplak olan insan vücuduna atlayacaklardır. 1-2 dakika içerisinde vücudunuza atlayacak olan insan piresini gözlemleyin ve gördüğünüz anda yakalayın. Öldürülmesi oldukça zor olan pirelerin, öldüğünden emin olmak için, klozete atarak sifonu çekin.

Yazıyı Paylaş:

Yorum Gönder

 
Copyright © Böcekler. Designed by OddThemes