Doğal yöntemlerle bağırsak kurtlarıyla mücadele

Yaz aylarında çocuklar bağırsak kurdu hastalıklarına daha sık durumlarda yakalanırlar. Buna neden çocukların daha fazla süre dışarıda olması, toprak ve kumla oynaması, yıkanmamış meyvelerin yenmesi ve benzeri durumlardır.

Kurtları tespit etmek çok da kolay bir iş değildir. Belirli aralıklarla 3 kez dışkı analizi yaptırılmalıdır. Ayrıca genel kan analizi de verilmelidir. Kanda eozinofil hücrelerin artması çocukta kurtların olmasına işaret edebilir. Fakat hatta bu analizler bile % 100 net sonuç vermeyebilir.

Doğal yöntemlerle bağırsak kurtlarıyla mücadele

Kurtlarla mücadelede kullanılan birçok ilaç organizmayı toksik açıdan etkiler. Dolayısıyla kurtlarıyla mücadelede öncelikle halk hekimliği yöntemlerine yönelmek (tabii ki, doktorla danıştıktan sonra) bu tür araçlar yardım etmediğinde ise ilaçlara başvurmak bir seçim olabilir.

Halk tıbbı yöntemleri kurtlarla mücadelede çok etkilidir. Geleneksel ilaç sanayisi bu yöntemlerin birçoğunu solucanlar aleyhine olan ilaçların üretimi sırasında geniş olarak kullanıyor.

Doğal yöntemlerle bağırsak kurtlarıyla mücadele 

1. Kabak çekirdekleri kurtlarla mücadelede ve önleyici amacıyla yaygın olarak kullanılan bir malzemedir. Her gün çocuğa 1 avuç temizlenmiş (çekirdeğinden ayıklanmalı ama üzerinde yeşil zarı kalmalıdır) kabak çekirdekleri vermek gerekir. Çekirdekler çok lezzetli ve faydalıdır. Böyle lezzetli tedaviye istenilen süre boyunca devam edilebilir.

2. Pelin otu diğer etkili bir araçtır. 1 çorba kaşığı otun üzerine 1 litre kaynar su ekleyin, 30 dakika boyunca demleyin ve süzün. hazırlanan çay gün içinde 3 kez 2 çorba kaşığı yemekten 20 dakika önce alınır. Tedavi 5 gün boyunca devam ediyor. Sonraki 2 hafta boyunca çocuğa haftada 2 kez olmak üzere bu çayı vermek gerekir. Bu otun çok acı tadı vardır ve bu nedenle çocuklar onu pek sevmeyebilir. Kurt kovucu etkisine ek olarak pelin otu iştah açıcıdır.

3. Yeşil ceviz de kurtları kovucu etkiye sahiptir. 3 çorba kaşığı ince doğranmış cevizin üzerine 1 bardak kaynar su ekleyin, 1 saat boyunca demleyin ve süzün. Çocuğa günde 3 kez 1 çorba kaşığı çayı verin. Tedavi süresi 2 haftadır.

4. Anason tohumlarını yemeklere, salatalara eklemek, demleme şeklinde almak (1 çorba kaşığı + 1 bardak kaynar su) mümkündür.

5. Soğan ve sarımsak çok etkili kurtları uzaklaştırıcı besinlerdir. Sarımsağı çiğ durumda salatalara ve gıdalara ilave etmek de mümkündür. Günde 1 kez olmak üzere 1/2 diş sarımsağı çok küçük doğrayın, 1 çay kaşığı balla karıştırın ve çocuğa verin. Tedavi süresi 2 haftadır.

Unutmayın doğal olan tüm bitkiler de düzenli kullanıldığında ilaç etkisi yapabilir. Bundan dolayı bu tür ürünleri nasılsa doğal diye sınırsız tüketmek yapılan en büyük yanlışlardan biridir. Her zaman önerilen tedavi sürelerine uyulmalıdır.

Yazıyı Paylaş:

Yorum Gönder

 
Copyright © Böcekler. Designed by OddThemes