Bitkilere Zarar Veren Böcekler

Gerek evleriniz ve bahçelerimizde hoş bir görünüm oluşturması gerek ise besinlerimizin elde edilmesi için bitki yetiştiriciliği yapılmaktadır. Toprağa ilk ekildiği andan, büyümesine ve istediniz hale gelmesine kadar geçen sürede üzerinde büyük emeğiniz bulunan bitkilerinizi kimi zaman böcekler yemektedir. Emeklerinizin boşa gitmemesi için, böcekleri bitkilerinizden uzak tutabileceğiniz yöntemler bulunmaktadır; ancak öncelikle bitkilerinize böcekler tarafından zarar verildiğini anlamanız gerekmektedir.

Bitkilere Zarar Veren Böcekler

Bitkilerin Böceklerden Zarar Gördüğü Nasıl Anlaşılır?

Bitkilerinizin yapraklarında renk değişiklikleri görünür. Sarı, mor ya da beyaz renkte oluşan bu değişikliklerin nedeni, böceklerin bitkilerinizin yapraklarındaki enzimlere etki etmesidir.

Yapraklarda oluşan küçük boşluklar da bitkileriniz böcekler tarafından yenilmekte olduğunun bir göstergesidir. Kimi zaman yaprağın ortalarında kimi zaman ise de uç noktalarında bulunmaktadır.

Daha etkili olan böcekler ise; bitkinin çeşitli organlarının kurumasına neden olmaktadır. Kambiyum hücrelerine etki eden bu böcekler kimi zaman direk kök ya da gövdenin kurumasını sağlayarak, bitkinizin tamamen ölmesini sağlar. Kimi zaman ise; yapraklarının kurumasını sağlar ve bitkiniz böceklerden kurtulabilirse bir süre sonra tekrar yeni yapraklar çıkmaya başlar.

Bitkilere Zarar Veren Böceklerden Kurtulmak İçin Doğal Yöntemler

Bitkilerinizin böcekler tarafından zarar görmemesi için birçok kimyasal ilaç olsa da en güzeli bitkilerinizin ve sizin kimyasal maddeleri solumanıza izin vermemektir. Kimyasal maddelerden uzak durarak, zararlı böceklerden kurtulmak için çeşitli yöntemler bulunmaktadır.

Uğur böcekleri, birçok insan tarafından bilinmeyen bir yöntem olsa da, bitkilerinizin zararlı böceklerden korunması için oldukça etkili bir yöntemdir. Böcek ticareti ile uğraşmakta olan kişilerden alacağınız uğur böceklerini bahçenize dökerseniz, bitkilerinizi birçok zararlı böcekten koruyacaklardır.

Acı kırmızıbiber, zararlı böcekleri uzaklaştırmak için kullanılmakta olan yöntemlerden bir başkasıdır. Bu yöntem ile yapmanız gereken oldukça acı bir pul biberin 1 yemek kaşığını, 1 litre suyun içerisine koyarak suyu kaynatmak ve bu suyu, böceklerin olduğu yere götürerek 1 gün orada kalmasını sağlamaktır. İşlemi yaparken bir maske takmayı unutmayınız. Aksi takdirde, biberin kokusu sizin de genzinizi yakacaktır.

Yazıyı Paylaş:

Yorum Gönder

 
Copyright © Böcekler. Designed by OddThemes