Bitkisel Bit Tedavisi

Bitler genellikle okullarda ve tatil dönüşünde annelerin kabusu olarak gün yüzüne çıkar. Birçok çocuk farkında olmadan bite bulaşmış durumda kafasını kaşır vaziyette annesinin dikkatini çeker.  Bitlenmemek için uygulanacak çok basit yöntemlerden biri de düzenli olarak lavanta kolonyasının saçlara sürülmesidir. Lavanta kolonyası bitleri uzaklaştıracak etkili bir kokudur. Ama bitlerin ayıklanması ve bitlerden kurtulmak tam bir kabustur. Saçları kökünden kazıtmadan rahatlıkla bitkisel bit tedavisi yöntemleriyle bu bit kabusundan kurtulmak mümkündür.


Bitkisel bit tedavisi için yapmanız gereken aktardan işinize yarayacak yağ esansları almanız olacaktır. Birçok yağ esansının biti öldürücü gücü vardır bunlardan bir kaçını sayacak olursak biberiye yağı, yabani kekik altışar damla olmak iki fincan suyla karıştırın kenarda beklesin saçınıza şampuanlayın.

Şampuanın köpüğünü akıttıktan sonra karışımı saçlarınıza durulama yöntemiyle yedirin. Bir başka bitkisel bit tedavisi yağları ise çay ağacı, kekik ve limon yağı esansları karıştırarak 500 ml sıcak suyun içine 10 adet damlatın. Daha sonra güzelce saçlarınızı şampuanlayın ve durulayın en son durulamada bu karışımı saçlarınıza yedirin ve bitlerden tamamen kurtulanadek bu uygulamayı devam ettirin. Bir başka bitkisel çözüm diyebileceğimiz bit savar yöntem ise saçlarınızı boyamak olacaktır ki çok etkili bir yöntemdir. Bitlerin öldüğünü kendi gözlerinizle göreceksiniz. Bitleri yok etmek zahmetli bir uğraştır, bu yüzden biraz sabredip tedavilere devam etmeniz gerekir.

Yazıyı Paylaş:

Yorum Gönder

 
Copyright © Böcekler. Designed by OddThemes