Böcek Alerjisi Nedir? Belirtileri Nelerdir?

6 bacaklı hayvanlar olan böcekler, bazı insanlarda alerjisi oluşumuna neden olmaktadır. Alerji oluşum nedeni; tıpkı gıda alerjilerinde olduğu gibi, kişinin bazı enzimlere karşı toleransının olmamasıdır. Böcek alerjisi kimi zaman önemsenmeyecek belirtiler ile kendini göstermekteyken, kimi zaman da ölümcül sonuçlara dahi neden olabilmektedir. Bu neden ile böcek alerjileri ile ilgili bilgi sahibi olmak önemlidir.

Böcek Alerjisi Nedir?

Böcek Alerjisi Belirtileri Nelerdir?

Böceğin ısırmasının gerçekleşmesinin akabinde, vücutta oluşmakta olan kızarıklık, kaşıntı ve ishal en çok gözüken belirtilerdir. Öte yandan genellikle arı sokmasının sonucu olarak, dil ya da küçük dilde şişme gözükebilmektedir. Ölümcül sonuçlar doğurabilecek bu alerjiye sahip olan kişiler, hiç zaman kaybetmeden, en yakın sağlık kuruluşuna gitmelilerdir. Bunun yanı sıra, arı alerjiniz olduğunu öğrenmeniz ile beraber, bir alerji polikliniğine gider iseniz; karşılaşabileceğiniz arı ya da böcek sokması durumunda kendinizin uygulayabileceği enjektörler edinmeniz mümkün olacaktır. Bu enjektörler, bir sağlık kurumuna başvurana kadar zaman kazanmanızı sağlayacaktır.

Böcek Alerjisi Nasıl Tedavi Edilir?

Böcek alerjisi kişilerde farklı olarak ortaya çıkabilmektedir. Böcek ısırması sonrasında, şişlik, kızarıklık gibi problemler ile karşılaşmakta iseniz; sabunlu su ya da ozon yağı sürümü gibi doğal yöntemler ile çözüm bulmanız mümkündür; ancak daha ciddi belirtiler ile karşılaşmanız da mümkündür. Solunum yollarında oluşmakta olan şişmelerde, sağlık kurumlarında serum karışımı ya da deri altından anti histaminik uygulaması ile vücuttaki antikor üretimi durdurarak, şişliğin inmesi sağlanmaktadır.

Yazıyı Paylaş:

Yorum Gönder

 
Copyright © Böcekler. Designed by OddThemes