Çekirge Kovucu

Haşerelerde en dikkat edilmesi gereken canlı bilimsel adı Caelifera olan çekirgedir. Çünkü bir üremesinde 170-200 civarı etrafına yumurta bırakır ve gerçekten temizlenmesi çok zor olan bir haşeredir. Çekirgelerin insan yaşamına doğrudan bir zararı yoktur. Fakat insanların, bahçelerinde yetiştirmiş olduğu gıdalara zarar vererek de, kişileri zor duruma sokabilirler. Her ne kadar böcek ilaçlama olmadan temizlenmese de bazı çekirge kovucuları tarafından adetleri azaltılabilir.

Çekirge Kovucu karışım Nasıl Yapılır?
Çekirgelerden kurtulmak için evde yapılan doğal çekirge kovucu etkili olan bir karışımdır.


Caelifera

Çekirge Kovucu Karışım Malzemeleri
·         3 bardak taze yaprak
·         5 bardak su
·         1 buçuk bardak sıvı sabun
Çekirge Kovucu Karışımın Yapılışı
Suyun içine yapraklar konularak, 15-20 saat bekletilmek üzere bırakılır. Daha sonra 1 buçuk bardak sıvı sabun ilave edilip, iyice karıştırılır. Bahçedeki ağaç dallarına ve bitkilere bu karışım sıkılır. Sıvı sabunun faydası ilacın iyice yapraklara yapışarak, etkisinin artması içindir. Ne zaman istenirse uygulanabilir. Düzenli olarak kullanılmak isteniyor ise 8 ila 9 günde bir uygulanır. Bu karışım çekirge ve ayrıca yaprak yiyen haşereler için de kullanılır.

Çekirge Kovucu Cihazlar İşe Yarar mı?


Tek çekirge kovucu olarak kullanılan bir cihaz piyasada yer almamaktadır. Çünkü cihazlar ışınlar ile ya da frekanslar ile çekirgeleri kaçırabilir ama bir süre sonra bunlar çekirgelerde alışkanlık haline gelir ve yapacaklarını yine yapmaya devam ederler. Çekirge kovalamak için ya doğal ilaçlara başvurulmalıdır ya da ilaçlama yaptırılmalıdır.  

Yazıyı Paylaş:

2 yorum :

 
Copyright © Böcekler. Designed by OddThemes