Halı Böceği

Kullanılmayan eşyaların içerisine giren ve burada yaşayan halı böcekleri, özellikle eşyalara zarar verirler ve hijyenik olarak da sağlıklı değildirler. Bu böceklerin rengi genel olarak siyahtır ve bu böceklerin boyu en fazla 15 milimetreye kadar olmaktadır. Yani gözle görülmesi biraz zordur. Bu böceklerin en belirgin özelliklerinden birisi arka kısmında uzun kılların olmasıdır. Halı böceklerinin farklı renkleri de olabilmektedir. Kızıl kahverengi, kırmızı ve siyah çeşitleri vardır. Fakat en çok görüleni siyah olan halı böceğidir (Attagenus unicolor).


Bu böceklerin besin kaynakları hayvansal eşyalardır. Yani kıl, tüy, deri ve buna benzer malzemelerden üretilen eşyaları kemirerek yerler. Tabi bunun yanında bitkide yiyebilirler. Bu böcekler ürerken genelde halı aralarına girerler ve yumurtalarını buraya bırakırlar. Bu yumurtalar yaklaşık olarak 1 haftada larva haline gelir. Larvalarda gene aynı şekilde halı içerisindeki kıl ve tüylerden beslenerek olgun bir halı böceğine dönüşür.


Bu böcekleri yok etmek için halıları iyice temizlemeniz ve eski eşyalarınızı zaman zaman ilaçlatmanız gerekir.Bu böceklerin yok edilmesinde etkili olan bir diğer yöntem ise profesyonel ekipler tarafından ilaçlatmaktır. Sıvı ya da jel ilaçlama ile böcekler yok edilebilir.

Halı böceklerine zamanında müdahale edilmediğinde eşyaların ciddi anlamda zarar görmesine neden olursunuz. Bu yüzden doğru bir şekilde ilaçlatılması gerekir. Ayrıca ilaçlama yanlış kişiler tarafından yapılırsa da sağlık açısından ciddi anlamda zarar görebilirsiniz. Bu yüzden halı böceklerinden kurtulmak için profesyonel ekiplerden yardım almakta fayda vardır.

Yazıyı Paylaş:

Yorum Gönder

 
Copyright © Böcekler. Designed by OddThemes