Ev Yapımı Haşere İlacı

Haşereler, kolay kurtulması mümkün olmayan böceklerdir. Evde yapılacak olan birkaç yöntem ile bitmesi tamamen mümkün değil ama ciddi bir şekilde azaltılması mümkündür.

Acı Biberli Haşere İlacı Malzemeleri
·         1 litre su
·         6 çorba kaşığı pul biber
·         2 çorba kaşığı toz sabun
·         2 çorba kaşığı zeytinyağı

Acı Biber Haşere İlacı Yapılışı
İlk önce bir litre olarak su kaynatılır. Kaynamış olan su ocaktan alınır ve 6 çorba kaşığı pul biber eklenerek 1 buçuk saat bekletilmeye bırakılır. Daha sonrasında 2 çorba kaşığı toz sabun konularak karıştırılır. Bu karışımın pul biberi süzülerek suyu alınır ve 2 çorba kaşığı zeytinyağı eklendikten sonra püskürtme şişesine alınır. Haşerelerin olduğu yerlere sıkılır. Bu ilaç ağaç dalları ve bahçelerde de kullanılabilir. Fakat bazı bitkiler hassas oldukları için ters etki yaratabilir. O yüzden deneme amaçlı birazına sıkılır ve birkaç saat bekletilir. Zararı olmadığı takdirde uygulanabilir. Sıkılan yerlerde karışım zemine çökene kadar ortamda bulunulmamalıdır. Uygulandıktan sonra ise mutlaka eller bol su ile yıkanıp, yüz ve çevresine temas ettirilmemelidir.



Sarımsaklı Haşere İlacı Malzemeleri
·         2 diş sarımsak
·         1 çay kaşığı sıvı yağ
·         Yarım litre su
·         Yarım çay kaşığı acı biber

Sarımsaklı Haşere İlacı Yapılışı
Kabukları soyulan sarımsaklar blenderde parçalanmak üzere atılır. Parçalanan sarımsaklar uygun bir kaba alınarak üzerine 1 çay kaşığı sıvıyağ ve yarım çay kaşığı acı biber dökülür. Karıştırıldıktan sonra ise oda sıcaklığında olan yarım litre su dökülüp uygun bir şişeye alınır. Ağzı kapatılan şişe 25 ila 30 saat beklemeye bırakılır. Yeterli süre bekletildikten sonra posası süzülüp suyu alınır. Daha sonra bu suya 2 litre su daha eklenerek 5 dakika çalkalanır. Uygun bir püskürtme kabına alınarak istenildiği takdirde kullanıma hazırdır.

Yazıyı Paylaş:

1 yorum :

 
Copyright © Böcekler. Designed by OddThemes