Hamam Böceklerinin Bulaştırdığı Hastalıklar

Hamam böceğinden bulaşan hastalıklar insan sağlığı açısından ciddi bir problemdir. İnsan hayatını önemli derecede zorlaştıran özellikte olan ve rahatsızlık veren oldukça ağır etkilreri bulunan bir canlıdır. Hamam böcekleri özellikle solunum yollarında büyük bir tahribata neden olurlar. Hamam böceklerinin oluşturduğu rahatsızlıklara karşı dikkat edilmesi gerekir. Bundan dolayı hastalıkların ortaya çıkmaması için iş ve ev yeri gibi yerlerde bu böceklerden kurtulmak gerekir. Hamam böceğinden bulaşabilecek hastalıkları önlemek için ilaçlama yapılmalıdır. ilaçlamayı dönemsel olarak yaptırmanız daha etkili olacaktır. Hamam böceklerinin bulunduğu alanlar önemsenmediğinde zararlı sonuçlar doğurabilir. Hamam böcekleri yumurtlayarak çoğalırlar. İnsan sağlığı bakımından oldukça fazlasıyla zarar verebilirler.

Hamam böceklerinin bulaştırdıkları hastalıklar içinde en zararlı olanlar:

 * Dizanteri

 * Verem

 * Astım

 * Kanser

 * Hepatit

gibi hastalıkların oluşumunu tetikleyen organizmalar olarak oldukça ciddi boyutta ve dikkat çekici hastalıkların bulaşmasına neden olurlar.

Hamam Böceklerinin Bulaştırdığı Hastalıklar

Hamam böcekleri insanları ısırarak veya kan emerek hastalık bulaştırmazlar. Ancak hamam böceklerinin bulaştırdığı hastalıklar insanların yediği yiyecekler veya mutfakta bulunan eşyalar ile bulaşmaktadır. Hamam böcekleri pis olan alanlarda yaşamaktadırlar. Bu pis alanlarda bacaklarına mikrop organizmaları bulaşır. bu mikropları yiyeceklere bulaştırdıkları için sağlık sorunlarına neden olmaktadırlar. Hamam böcekleri açıkta kalan yiyeceklerimizden beslenirler. Beslendikleri vakit yemek ve gıdalara yumurta, salya ve dışkılarını bırakırlar. İnsanlar tarafından yenildiği zaman hastalık bulaşmış olur. Ayrıca zehirlenmelerin %95'i hamam böceklerinin bulaştırdığı mikroplardır. Hamam böceklerinin bulaştırdığı hastalıklar ve bu oluşan hastalıkları önlemek için yaşadığımız alanlarda hamam böcekleri ile mücadele etmek için hamam böceği ilaçlaması yapılmalıdır. Evlere yumurta bırakan böcekler yok edilmeli ve evdeki böcek sorunları ortadan kaldırılmış olur ve hemde hamam böceklerinin insanlara tehdit olarak bulaştırabileceği hastalıkların önüne geçilmiş olur.

Verem: Koch basili adlı bir virüsün sebep olduğu salgın ve bulaşıcı bir hastalıktır. Akciğer bölgesi başta olmak üzere böbreklere, kemiklere, eklemlere ve beyin zarına yerleşen bir virüstür. verem hastalığı herkese bulaşabilen türde bir hastalıktır. Veremli bir insan öksürdüğünde veya hapşırdığında mikroplar ortaya saçılır ve bu havayı çeken herkes hastalığa yakalanabilir. Hamam böceği gibi pis olan canlılarda bulunan bir mikroptur.

Gıda zehirlenmeleri: Gıda zehirlenmeleri genellikle gıdalar üzerinde meydana gelen bakteriler tarafından oluşur. Böceklerin gıdalar üzerinde dolaştıkları zaman bıraktıkları dışkı ve yumurtalar insanlara temas etmesi gıda zehirlenmesini meydana getirir. Hamam böcekleri de gıda zehirlenmesine yol açan haşerelerden bir tanesidir.

Hepatit B virüsü: Karaciğerde yaygın bir şekilde oluşan iltihab hastalığına verilen bir isimdir. Sarılık hastalığıdır. Bu hastalık 6 virüsten oluşur ve A, B, C, D, E, G harfleri ile adlandırılmıştır. Bu hastalık virüsü ilerlediğinde iştahsızlık, halsizlik, mide bulantısı, göz akı ve derinin sararması şeklinde ortaya çıkar. A ve B virüs hepatitine yakalanmış hastaların nasıl bir şekilde bulaştığı belirlenememektedir. Özellikle çocuklarınıza evde veya okulda el yıkama alışkanlığının önem derecesini anlatın.

Hamam böceğinin bulaştırdığı hastallıklardan bir tanesi de dizanteridir.

Dizanteri: Bulaşıcı ve salgın bir hastalıktır. Hastalığın bulaştığı kişide dışkı sümüksü ve kanlı bir şekildedir. Bu hastalığın başlıca belitileri ateş, bulantı, iştahsızlık gibi belirtilerdir. Besinlerle veya su yoluyla bulaşan bir hastalıktır. Bu mikroplar hamam böceklerinin yaşadığı pislik ortamlarından ürer. Hamam böceklerini ilaçlama sayesinde yaşam sahamıza karşı hamam böceklerinden koruyabiliriz. Profesyonel olan hamam böcekleri ilaçlama firmaları ile yaşam sahalarımızı koruyabiliriz. Bu profesyonel hamam böcekleri ilaçlama firmaları hamam böceklerinin oluşturduğu yumurtaları ve hamam böceklerini en kısa zamanda men ederek hamam böceği sorunlarına son verecektir. İlaçlama şirketleri ile anlaşarak hayatınızdan bu böcekleri çıkarabilirsiniz..

Yazıyı Paylaş:

Yorum Gönder

 
Copyright © Böcekler. Designed by OddThemes