Fare Nasıl Ses Çıkarır?

Genellikle sessiz hayvanlar olarak bilinen farelerin türlerine göre çıkardıkları sesler de farklılık gösterebiliyor. Evde fare olma olasılığı olan kişilerin büyük dikkatle bekledikleri fare sesi, çoğu kez beklentileri karşılamasa da, farelerinde istedikleri zaman ses çıkarabildiklerini bilmek gerekir. Çok tiz ve ince bir ses yapısına sahip olan fareler, özellikle korktukları anlarda daha çok duyulur.

Fare Sesi Nasıldır?
Fare sesi ancak çok sessiz ortamlarda duyulması mümkün olan seslerdir. Birçok çeşidi bulunan farelerin ihtiyaçlarına göre de farklı şekillerde ses çıkarmaları vardır. İnsanların ortamlarında bulunmayı en çok seven fare türlerinden olan fındık faresi, genellikle yanındaki fare arkadaşları ile iletişim içindeyken cıyaklama şeklinde sesler çıkarabilir. Fare sesleri insan kulağının duyamayacağı desibel miktarınca olsa da, fare konusunda çok dikkatli ve hassas olan kişiler istediklerinde fare sesini rahatlıkla duyabilirler.


Evde Fare Sesi Ve Belirtileri
Evde fare olma düşüncesi şüphesiz herkesin tüylerini diken diken edebilecek ihtimallerden biridir. En ufak bir kıpırtıdan şüpheye kapılmış olan kişiler için her çıt sesi fareye işaret olacaktır. Bu nedenle emin olmak için; etrafta fare pisliği izlerinin arayışına çıkmak yerinde olacaktır. Siyah ve küçük taneli olan fare pisliği evin hemen hemen her yerinde karşınıza çıkma olasılığı yüksektir. Ayrıca kemirgen olan fareler, bulundukları evlerdeki ahşap ve mobilya kenarlarını kemirmekle işe başlarlar. Bu detay dikkate alınmalı ve farenin olduğundan emin olmak için küçük diş izleri aranabilir.

Fareler Ses Çıkarır Mı?

Bu soru küçük büyük herkesin merak ettiği ilginç sorulardan biridir. Daha önce hiç ses çıkaran fare görmeyenler, farelerin sessiz hayvan olduklarını zannetseler de, farelerinde kendi aralarında bir iletişim dilleri ve ihtiyaçlarına göre çıkardıkları sesler vardır. Ciyaklama olarak çıkardıkları seslerde genellikle zor durumda olduklarını anlamak mümkündür. Diğer yandan acıktıkları zamanlarda da ses çıkaran fareler, genellikle inşaların duymayacağı şekilde ses çıkarırlar. Çok çabuk çoğalma özelliğine sahip olan fareler, tek iken çok sayıda görülebilme olasılıklarından dolayı, evde görülen farelerden kısa sürede kurtulmak gerekir. Aksi halde bir tane iken zararsız olan fareleri çoğaldıkça büyük bir sorun halini alması da kaçınılmaz olur. 

Yazıyı Paylaş:

Yorum Gönder

 
Copyright © Böcekler. Designed by OddThemes