Pire Yumurtası Nasıl Yok edilir?

Pireler istilalarını çok hızlı gerçekleştirebilen ve oldukça hızlı üreme kapasitesine sahip haşeratlardır. Bir adet pire binlere yumurtayı tek bir hamle ile bırakabilme kapasitesine sahiptir. Doğal olarak siz ilaçlamalar sayesinde pirelerden kurtulabilirsiniz elbette ama yaşayan pireleri yok ettikten sonra geride kalan yumurtalar oldukça uğraştırıcılardır. Pire temizliğine öncelikle hareket halindeki pirelerden arınmadan başlamalısınız. Sonrasında da yumurta temizliğine girişmelisiniz. Yumurta larvalarının yerlerini tespit edebilmek zordur dolayısıyla gözle görülür bir yer aramak yerine detaylıca yapılan bir temizlik kurtarıcı olacaktır.

Ev süpürme işlemini günlük olarak yaparsanız; bu sorundan kurtulabilirsiniz. Çekim gücü sayesinde pireleri, yumurtaları ve yuva kalıntılarını temizleme şansına sahipsiniz. Günü gününe aksatmadan bu işlemi yapmalısınız ve evinizde pire sorunu varsa süpürme işlemi bittikten sonra toz torbasının mutlaka ev dışına atılması gerekmektedir.

pire

Pirelerin ve yumurtalarının saklanmak için tercih ettikleri halılar ve koltuk gibi döşeme kumaşlar sürekli olarak şampuanlar yardımı ile temizlenmelidir. Çıkartılabilir örtüler belirli aralıkla makinede yıkanmalıdır.
Evinizde pirelerin varlığından eminseniz detaylı temizlikte bu detayların hepsini yerine getirmelisiniz. İlaçlama sonrasında yapacağınız detaylı temizliğin tüm maddelerini ardı ardına yapmalısınız ki temizlenen kısımlara, pire kalma olasılığı olan yerlerden tekrar pire bulaşmasın.

Evinizde evcil hayvan bulunuyorsa; pirelerin nereden geldiğini çokta düşünmeye gerek yok aslında. En kısa sürede evcil hayvanınızı bir veterinere götürmelisiniz. Sonrasında temizlik aşamasına geçmelisiniz.

Yazıyı Paylaş:

Yorum Gönder

 
Copyright © Böcekler. Designed by OddThemes