Mite Nasıl Yok Edilir?

Mite, gözle görülemeyecek kadar küçük, tozlu olan ortamların hemen her tarafında bulunabilen bir böcek türüdür. Gözlemlenmesi için mikroskop veya büyüteç gibi malzemeler gereklidir. Mite, halk arasında toz akarı ya da mayt olarak tanınır. Evlerdeki toz topağı olan her yerde, yataklarda, battaniyelerde kısacası kumaş ve döşeme olup, toz toplayan her şeyin içinde bulunur. Her türlü canlının deri döküntüsüyle ve küçük kıllarla beslenir. İnsanların ve hayvan türlerinin neredeyse tamamının vücudunda mite bulunur. 150 türü bulunan bu böcek 8 adet bacağa sahiptir.


Mite canlısı gün içinde 150 topa yakın dışkı bırakır. Bu canlı insanlarda bazı rahatsızlıklara sebebiyet verebilirler. Astım, bronşit ve alerjik hastalıklara sebep olabilir. Mite zararlısından kurtulmanın kesin bir yolu yoktur. Belli aralıklarla ilaçlama yaptırabilirsiniz ama ev ortamında da sürekli olarak dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. İlaçlama yapılmış olsa bile temizlik konusunda dikkat edilmemesi miteleri tekrar evinize çekebilirsiniz. Evlerin düzenli olarak temizlenmesi, süpürülmesi, tozlarının alınması gereklidir. Ayrıca evin gün içinde yaklaşık 10-15 dakika tüm pencereler açılarak havalandırılması gerekir. Mite özellikle yatılan yatakların içerisinde kendilerine yaşam alanı bulur. Yatakların düzenli olarak havalandırılması gerekmektedir.

Mite ilaçlaması yapılırken; kokulu ve kokusuz olmak üzere çeşitleri olan sıvı ilaçlar kullanılır. Her yerde bulunabileceği için yatakların, koltukların, halıların da püskürtme yöntemi ile ilaçlanması gereklidir.

Yazıyı Paylaş:

Yorum Gönder

 
Copyright © Böcekler. Designed by OddThemes