Makas Böceği

Makas böceği, halk arasında kulağakaçan olarak da bilinen eklembacaklı bir böcek türüdür. Makas böceği eklem bacaklı böceklerin deri kanatlılar takımına mensup olup; hem ot hem de et yiyen bir türdür. Çok hızlı hareket etme kabiliyetine sahip bu böceğin boyutları ise 2 ila 3 cm arasında değişiklik gösterir. Halk arasında ki inanışlara göre bu böcekler kulak içine girme yetisine sahip olarak bilinir. Oysaki bilimsel açıdan makas böceğinin böyle bir yetisi yoktur. Bu böceğe makas böceği denmesinin nedeni de böceğin erkek olanlarında, arka tarafında bulunan makasa benzer kıskaçlardır.

Makas böcekleri nemli ve karanlık ortamlarda varlıklılarını itham ederler. Dolayısıyla insanlarda kulak bölgesine ilgi duymaları kaçınılmazdır ancak hayal edildiği gibi kulağın içinden geçerek beyne ulaşması gibi bir durum söz konusu değildir. Bilinenin aksine aslında zararlı bir böcek türü değildir.

Makas Böceği

Makas böcekleri, yavrularına bakma özelliğine sahiptir. Çoğu böcek gibi yumurtlama sonrasında yavrularını başıboş bırakmaz. Yaz aylarında her ortam görebileceğiniz makas böceklerini, kış aylarında sıcak, kapalı ortamlarda, bina çatlaklarında, deliklerde hatta evlerin içerisinde bile bulunabilir. Dışarıda ise genellikle ağaç kovuklarında yaşamlarını sürdürürler. Evlerde bulundukları zamanlarda, ev içerisinde ki besin maddelerini de tırtıklamak suretiyle yerler. Makas böcekleri beslenmelerini gerçekleştirmek için en doğru ve güvenilir zamanları kollarlar. Bu tür böcekler için beslenmeye en uygun vakit gece vakitleridir.

Yazıyı Paylaş:

1 yorum :

  1. Emziren bir anne im be iki seferde gogsumden isirdi ilk isirigi cok aci ve 3gunde normale dondu diger daha yeni emziren annelerde sutun komusunami geliyorlar

    YanıtlaSil

 
Copyright © Böcekler. Designed by OddThemes