Böcek Kovucu Cihazlar İşe Yarıyor mu?

Böcekler özellikle yaz aylarında herkesin korkulu rüyası haline gelir. Açık kalan pencereler, kapılar böceklere davetiye çıkaran ilk seçeneklerdir. Bunların dışında lağımlar, gider boruları gibi bina yapısına ait parçalardan tırmanarak da evinize ulaşabilirler. Bir kez bulaştıkları zaman kurtulmak pek kolay olmayacaktır şimdiden bilginiz olsun. Evinize böcek kovucu cihazlar kullanmak yerine, öncelikle böcekler evinize ulaşmadan önce engellemeye çalışmanız daha doğru olacaktır. Tüm önlemlere karşın evinizde böceklenme sorunu yaşıyorsanız; böcek koruyucu cihazlar sizin için alternatif olabilir. Ürünlerle ilgili şikâyetler görebileceğiniz gibi memnun kalan yorumlar da görebilirsiniz. İşe yarayıp yaramadığı konusunda teknoloji bakımından bilgi sahibi olan kişilerden yardım alabilirsiniz. Cihaz içerisindeki teknik yapıyı anlayabilmek gerekiyor. Bazı ürünlerle alakalı cihaz içerisinde ışıktan başka bir teknolojik malzeme bulunmadığı yönünde iddialar bulunuyor. Tüm bunlarla uğraşmak ve paralar dökmek saçmak istemiyorsanız; en son alternatifinizin böcek ilaçlama olmalıdır. Bazen kesin çözüm olmayabilir ama firmalar ilaçlama sonrası dikkat etmeniz gerekenleri de size anlatacaklardır.

Böcek Oluşumu Önlemek

Temizliğe özen göstermeniz gerekecek. Sık sık detaylı temizlik yapmanız gerekiyor ki böceklerin geliş yollarını engelleyebilesiniz. Temizlik sayesinde lavabo ve tuvalet giderleri temizlenir böceklerin gelmesi de engellenir. Ayrıca ev içerisinde kırıntılar bulunmaması da önemli bir önlemdir.
Çöplerinizi açık bırakmamalısınız. Böcekler koku alabilen türlerdir. Yiyeceklerin kokunu anlayarak çöplerinizden evinize ulaşabilir.
Cam, kapı gibi açılır alanlara tel taktırarak önlem alabilirsiniz.
Binada duvar çatlakları, yarıklar böceklerin geleceği yollardan bir diğeridir. Bu yarıkların onarımını yaptırmanız gerekiyor.

Böcek kovucu cihazlardan kullanmayı düşünürseniz; mutlaka marka araştırmalarını yapmalısınız. Maalesef bazı markalar asla işe yaramıyorlar. Bunun öğrenmenin tek yolu denemek ve denemeden önce kullanıcı yorumlarından faydalanmak olacak.

Yazıyı Paylaş:

1 yorum :

 
Copyright © Böcekler. Designed by OddThemes