Köpekler İçin Çikolata Neden Zararlıdır?

Elinizdeki çikolatayı dillemeye çalışan yaramaz bir köpeğin o şirin bakışlarına dayanamayıp bir parça çikolata verirken yakalanırsanız, hemen yanınızda biten arkadaşınızın; ''Sakın vermee!'' yakarışını kolayca işitebilirsiniz. Doğru da söylüyor, sakın vermeyin!

Peki neden?

Teobromin; Çikolata, kakaosundan dolayı, içerisinde teobromin adında bir alkoloit bulundurur. En bilindik marifeti beyinde endorfin, yani mutluluk hormonu salgılanmasını sağlamaktır. Fakat kediler ve köpekler Teobromini insanlar gibi hızlıca sindiremezler. Teobromin köpek için; hücre içindeki kalsiyum yoğunluğu yükselterek, kalp ve iskelet kasının kasılabilirliğini artırır.

Köpekler İçin Çikolata Neden Zararlıdır?

İnsanlarda mutluluk, köpeklerde zehirlenme vakalarına sebep olan teobrominin, köpekler üzerindeki etkileri şöyledir;

Kusma, Kas seğirmesi, Hiperaktif hareketler, Su kaybı, Nöbet ve Kalp atışlarının hızlanması. Bu etkilerin bir kısmı da köpek için oldukça ölümcül olabiliyor.

Bir parçadan bir şey olmaz demeyin. Köpekler çikolatayı ve şekeri çok seviyorlar. Bu tarz köpek zehirlenmelerinin en sık yaşandığı zamanlar, Ramazan ve Kurban bayramları oluyor. Bayram zamanları dikkatli olunuz efendim.

Yazıyı Paylaş:

Yorum Gönder

 
Copyright © Böcekler. Designed by OddThemes