Doğal Böcek İlacı Yapımı

Böcekler küçük, hareketli ve çoğu zaman zarar verebilen canlılardır. Özellikle evlerde bulunduğunda istenmeyen sonuçlara yol açabilirler. Bu yüzden böceklerin evde bulunması halinde bazı önlemler alınmalıdır. Bu önlemlerden biri de evde kendinizin yapabileceği organik ilaçlardır.

Çoğu insan evinde içinde zehir barındıran zirai ilaç görmek istemez ya da bunların evindeki herhangi bir şeye yapılmasından rahatsızlık duyar. Bu yüzden de bitkilerine, evlerine dadanan böcekleri kendi yapacakları ilaçlarla kovmak isterler. Evde yapılabilecek ilaçlar oldukça çeşitli ve çoktur. Bunun için böceklerden kurtulmanız hiç de zor olmayacaktır.

Oksijenli Su İle Yapılan Böcek İlacı

Bitkilerin böceklerden korunmasını sağlayan oksijenli su ilaç olarak hazırlanıp evdeki zararlılara karşı sizi koruyabilirler. Bunun için 2 su bardağı suya 3 çay kaşığı oksijenli su koyun ve püskürtme şişesinde iyice karıştırın. Sonra korumak istediğiniz bitkinin üzerine çok olmayacak şekilde püskürtün.

Organik Böcek İlacı Yapımı

Tarçın İle Yapılan Böcek İlacı

Yetişkin bitkilere koruma için bir ilaç hazırlayacaksanız 1 su bardağı alkole 1 çorba kaşığı ölçüsünde tarçın ekleyin. Alkol beyaz olmalı ki tarçın demlenebilsin. Bu karışımı 4 gün bekletip sonra süzün. Süzdüğünüz sıvıyı bitkilere azar azar püskürtün.

Eğer bitkiniz bir fide ise aynı ölçülerde karışımı alkol yerine su ile hazırlayın. Karışımı yine aynı işlemlerden geçirerek bitkilerinizi koruyabilirsiniz.

Temizlik Maddeleri

Bazen insanlar temizlik maddesinin ne kadar sert olursa böceklerin o kadar azalacağını düşünürler. Bu çok yanlış bir durumdur. Çünkü bazı böcekler değil temizlik maddesi çok ağır zirai ilaçlara bile bağışıklık kazanmışlardır. Bu yüzden temizlik maddelerinin onları öldürebileceği düşünülemez. Bunun yerine onların sevmediği nane, lavanta gibi kokuları kullanmak daha etkilidir. Bu kokuları hem temizlik maddelerinde hem de oda kokularında tercih ederseniz böcekler evinizden kaçmak için uğraşacaktır.

Yazıyı Paylaş:

Yorum Gönder

 
Copyright © Böcekler. Designed by OddThemes