Sivrisinek Hangi Ota Gelmez?

Sivrisinekler yaz gecelerinin korkulu rüyası kan emen ve emdiği yerde bıraktığı salgı ile kaşıntıya, kızarıklığa neden olan minik böceklerdir. 1 buçuk aylık bir ömür sürecinde neredeyse doğaüstü bir performansla 3000 yeni sivrisinek yumurtlarlar. Bu yüzden çok hızlı ve fazlaca türeyen bir sinektir.

Sıtma hastalığının baş nedeni olarak gösterilen sivrisinekler geceleri faaliyet gösterirler. Nemli ve serin ortamların en büyük misafiri sivrisineklerdir. Bu bölgelerde yaşayan sinekler çok çabuk bir şekilde hedef belirler ve anında kanını emerler. Bazen hissedilmeyen ısırıklar bazen de olabildiğince can yakıcıdırlar. Yumurtalarının oluşumu ve gelişimi için kana ihtiyaç duyduklarından kan ememeyen bir dişi sivrisineğin yumurta vermesi beklenemediği gibi ömrü de çok uzun olamamaktadır.

Sivrisinek Hangi Ota Gelmez?


Sivrisineklerin Sevmediği Otlar

- Sivrisinekler biberiye otunu ve kokusunu sevmedikleri gibi biberiye bulunan yerlere de gelmezler. Biberiye çayını sıkça tüketen kişilerde de diğer kişilere oranla daha az sivrisinek ısırıkları görülmektedir.
- Melisa otu kişilerin evinde yetiştirebileceği doğal sivrisinek kovucu bir ottur. Sivrisineklerin sevmediği otların başında gelmektedir.
- Lavanta kokusu neredeyse hiçbir nem böceğinin sevmediği bir ottur. Bu anlamda sivrisinekler de lavanta kokusunu sevmezler hatta bazen onlar için lavanta öldürücü olabilmektedir.
- Okaliptüs ve nane kokuları gereği böcekleri kaçıran, sivrisineklerin ise neredeyse hiç uğramadığı otlardandır. Sivrisinek bu otları sevmediği gibi bu yeşilliklerin bulunduğu ortamda da neredeyse hiç görülmez.
- Sivrisineklerden doğal korunma istiyorsanız biberiye yağı, melisa yağı, lavanta yağı, okaliptüs ve nane yağından 2 şer damla yarım litre sıcak suyun içerisine damlatın ve sonrasında ağzını kapatıp iyice soğutun. Bu karışımı bir oda spreyi olarak kullanabilirsiniz. Sevmediği otların kokusunu alan sivrisinekler evinize asla uğramayacaklardır.

Yazıyı Paylaş:

Yorum Gönder

 
Copyright © Böcekler. Designed by OddThemes