Bit Nasıl Yok Edilir?

Bitlerde yapı değişmeleri pek olmaz. Yumurtadan çıkan yavrular aynı ergin bitlere benzer. Bitlerin kanatları bulunmamaktadır. Bitkilerde oluşan bitleri bitkilere çok büyük zararlar vermektedir. Bitlerin bitkilere verdiği zararların başında yapraklarda oluşan kötü görüntü gelmektedir. Birçok bitkinin bit yüzünden öldüğü bilinmektedir. Bitlerin bulundukları yapraklar da yapış yapış bir doku oluşur ve bakterilerin yapraklarda ölümcül hastalıklar yaymasına neden olmakta ve böylece bitki ölmektedir.

Bazı bitki bitleri köklerde de görülebilmektedir. Köklere bulaşan bitler orada çoğalmakta ve bitkiye çok büyük zararlar vererek ölmesine neden olmaktadır.  Bitler esinti olmayan alanlarda yaşayamaz ama evlerdeki bitkilerde yaşamayı çok severler.

Bit Nasıl Yok Edilir?

Bitki bitlerinin boyları 1 mm ile 5 mm arasında değişmektedir. Bitkilere bit başka bitkilerden bulaşabilmektedir. Yetiştirdiğiniz bitkilerin yanında başkalarının yetiştirmekte olduğu bitkiler var ise onlardan bulaşmış olabilir. Özellikle balkonlarda bulunan bitkilerde ki bit problemleri böyle çoğalmaktadır.

Bitler İle Mücadele Nasıl Olmalıdır?

Bitkilerde ki bitleri fark ettiğiniz anda müdahale etmeniz gerekmektedir. Aksi taktirde çok kısa bir süre içerisinde çok hızlı bir şekilde üreyecekler ve kontrol etmeniz bir o kadar zorlaşacaktır. En doğru olanı hemen bitkilerde ki bitlerden kurtulma yollarına gitmektir.

Bitler ile mücadele etmek için ilk olarak kimyasal ilaçlar kullanmadan başka yöntemler deneyin. Mesela bitler yeni oluşmaya başladıysa ve henüz az sayıdalarsa, uğur böceği en güzel silah olacaktır. Çünkü uğur böceklerinin bitkilerde ki bitleri yiyerek beslendiği bilinmektedir. Bitlerinizden bu yöntem ile kurtulabilirsiniz. Bir diğer yöntem de çok kolaydır. Bir şişenin içerisine 1 litre su doldurun ve suyun üzerine birkaç damla bulaşık deterjanı koyun. Bunu sabah akşam ya da aklınıza geldikçe bitkinin üzerine sıkın. Bir süre buna devam ettikten sonra bitlerden kurtulmuş olacaksınız.

Yazıyı Paylaş:

Yorum Gönder

 
Copyright © Böcekler. Designed by OddThemes