Blatella Germanica (Alman Hamam Böceği) – Kalorifer Böceği

Alman hamam böceği kuru ve sıcak yerleri sevmesinden dolayı kalorifer böceği olarak da bilinmektedir. Alman hamam böcekleri her türlü pisliği ve mikrobu taşıyabilmektedirler.

Alman hamam böcekleri daha iyi beslenebilmek için insanların olduğu yerlerde yaşamayı tercih ederler. Evlerde ise en çok mutfakta yaşarlar. Çünkü besinlerini en kolay mutfaklardan almaktadırlar. Alman hamam böcekleri yaklaşık olarak günün büyük bir bölümünü yuvalarında geçirirler. Diğer hamam böcek türlerinde olduğu gibi alman hamam böceği de beslenmek için geceleri yuvalarından çıkmayı tercih ederler.  Alman hamam böcekleri sadece gıdalar ile beslenemezler aynı zamanda, kâğıt ve kumaş gibi şeylerle de beslenebilmektedirler.


Alman hamam böceklerinin en önemli özelliği çok hızlı bir şekilde üremeleridir. Hamam böcekleri arasında en çok üreyen türdür. Ergin bir dişi bir defasında 40 – 48 arasında yumurta bırakmaktadır. Alman hamam böceklerinin bir diğer özelliği de antenleri sayesinde çok küçük olan yiyeceklerin yani besinlerinin bile yerini tespit edebilmeleridir.

Alman hamam böcekleri çok hızlı hareket edebilirler. Bir gece de 4,5 km kadar yol alabilirler. Alman hamam böcekleri birçok şekilde evinize gelebilir. Bir alışveriş sonrasında alışveriş torbalarınızla evinize kadar fark edilmeden gelebilmektedir.

Alman hamam böcekleri,  gıda zehirlenmeleri, antrax, hepatiti ve verem gibi birçok hastalığın mikrobunu taşıyarak bulaştırabilirler.

Alman hamam böcekleri yerleşmek için daha çok, sıcak, nemli ve karanlık yerleri tercih ederler. Alman hamam böceklerinin yuva yapmaları için sessiz ve sakin olması da önemlidir. Düz ve yatay alanlarda rahatlık ile hareket edebileceği için, duvar çatlaklarında ve yarıklarında yaşamayı çok severler. Apartman dairelerinde ise genellikle zemin ve bodrum katlarında görmek mümkündür. Üst katlarda ise çok olmasa bile yine de yaşayabilmektedirler.

Yazıyı Paylaş:

Yorum Gönder

 
Copyright © Böcekler. Designed by OddThemes