Tahta Kurusu Nasıl Yok Edilir?

Tahtakurusu kızıla çalan kahverenginde 4 mm kadar olan minik hayvanlardır. Adı üstünde tahtaya zarar veren bu böcekler evdeki mobilyalar için zararlıdır. Tahtakurusu insanlar için hem bu yüzden hem de kötü kokuları ile oldukça problem yaratan bir böcek türüdür. Ayrıca tahtakuruları tek seferde 200’e yakın yumurta bırakabildiklerinden yayılması çok hızlı olmaktadır. 500 gün kadar olan ömürlerinde insanların kanını emerek hayatta kalırlar. Bir tahtakurusunun kendinden 3 kat daha fazla kan emdiği söylenmektedir.

Genelde insanlar uyurken saldıran bu böcekler alerjiye, kızarıklığa, kaşıntıya, kabarmalara neden olur. Gün boyu saklanan tahtakurularını fark etmek bazen çok zordur. Bu yüzden bu şekilde bir kızarıklık ya da kaşıntı ile karşılaştığınızda tahtakurusu ile aynı evde yaşıyor olabileceğinizi unutmayın. Ayrıca mobilyaların içini kemiren bu hayvanı çıkardığı rahatsız edici sesten tahmin etmeniz de mümkündür.


Mücadele Yöntemleri

- Tahtakuruları dayanıksız tahtalardan geldiğinden evinize mobilya alırken daha çok meşe, çınar gibi uzun süre dayanan ve sağlam bir tahtadan mobilya seçin.
- Tahtakurularının evinize girebileceği pencere, kapı, tahta araları gibi yerleri açık tutmamaya özen gösterin. Duvardaki çatlakları ve tahta aralıklarını kapatmaya çalışın.
- Evinizde bir tahtakurusu olduğunu fark ettiğinizde hemen bir ilaçlama şirketi ile konuşun. Çünkü tahtakurusunu bir tane görmek evinizde ortaya çıkmayı bekleyen 200 tane tahtakurusu olduğuna işarettir.
- İlaçlama sisteminde tahtakuruları çetin böcekler olarak yer alır. Bu yüzden bu böceklerle kişisel mücadelenin yeterli kalabilmesi çok zordur. İlaçlama şirketleri tahtakuruları için sisleme yöntemini kullanırlar.
- Tahtakurusu ilacı yapılan bir yerin en az 2 saat boyunca dışarı ile olan her türlü hava kanalı kapatılmalıdır. Yoksa tahtakuruları ölmeyecek, yumurtaları ile çoğalmaya devam edecektir.

Yazıyı Paylaş:

Yorum Gönder

 
Copyright © Böcekler. Designed by OddThemes