Sarı Hamam Böceği

Hamam böcekleri birçok çeşidi ile zaman zaman evleri istila edebilen canlılardır. Birçok yerde gezinme özelliklerinden dolayı iyi birer mikrop taşıyıcı özelliğe sahip hayvanlardır. Yiyeceklerin fazla olduğu yerlerde ve kalorifer altlarında bulunan sarı hamam böcekleri, hızlı üreme özelliklerinden dolayı, bulundukları yerleri istila edecek vaziyette çoğalırlar. Hamam böcekleri genellikle gece karanlığında ortaya çıkarlar ve diğer böceklerle beslenmekle birlikte sebze ve meyve de yiyebilme özelliğine sahiptirler. Hamam böcekleri hakkındaki en ilginç bilgilerden biri ise; kafası kopan bir hamam böceğinin bu şekilde yaklaşık iki hafta yaşayabileceği bilgisidir.

Sarı Hamam Böceği Hakkında Bilgi
Sıcak ve nemli ortamları seven sarı hamam böcekleri, yumurtlama yöntemi ile çoğalırlar ve yumurtalarını insanların ulaşamayacağı derin kuytu köşelere saklarlar. Yaklaşık 3 yıl ömürleri olan hamam böceklerinin binlerce çeşidinin olması ile birlikte, kanatlı ve uçan türleri de mevcuttur. Kalorifer böceği olarak da bilinen sarı hamam böcekleri, yalnız yaşama becerilerinin olmamasından dolayı gruplar halinde bulundukları yeri işgal ederler. Zorlu yaşam koşullarına da dayanıklı olan hamam böceklerinin aşırı radyasyona karşı dayanıklı olmaları da bilinen bir gerçektir. Uzun süre açığa ve susuzluğa dayanabilme özelliklerinden dolayı, bulundukları yeri kolay kolay terk etmeyen canlılardır. Bu nedenle ilk olarak evde hamam böceği olanların onların yaşamsal kaynaklarını ellerinden alarak işe başlayabilirler. Sonrasında detaylı bir ilaçlama ile hamam böceklerinden kurtulmak mümkündür.

Sarı Hamam Böceği

Sarı Hamam Böceğinden Kurtulmanın Yolları
Birçok yiyeceğin ve gıda maddesinin içine girme cüreti gösteren sarı hamam böcekleri oldukça tiksindirici hayvanlardır. Bu nedenle evinde hamam böceğine rastlamış olanlar için bu durum son derece rahatsız edici ve can sıkıcıdır. Her yolun denenmiş olmasına rağmen halen sarı hamam böceklerinin kökünü kurutabilmiş değilseniz, bunun için bazı keskin kokulu yiyecekler size yardımcı olabilir. Kedi nanesinin hamam böceklerinin bulundukları ortamları terk ettirme özelliğinin olması, sarı hamam böceklerinin doğal yolla uzaklaştırılmalarını sağlamaktadır. Ayrıca narenciye kokusundan çok fazla hoşlanmayan hamam böcekleri için, bulundukları yerlere portakal mandalina kabukları yerleştirilebilir. Keskin kokulu bitkilerin başında gelen sarımsak birçok böcek türünde olduğu gibi, hamam böceklerini savmada da oldukça etkilidir. Ayrıca akşamları yatarken dışarda yiyecek bırakmamaya özen göstermek ve duvarların pürüzsüz ve oyuntusuz olduğundan emin olmak, sarı hamam böceklerinin yaşam alanlarını kısıtlayacak önlemlerdir. 

Yazıyı Paylaş:

Yorum Gönder

 
Copyright © Böcekler. Designed by OddThemes