Blatta Orientalis (Doğu Hamam Böceği)

Doğu hamam böceklerinin yetişkinleri yaklaşık 1,5 - 2 cm civarındadır. Renklerinin ise kahverengi olduğu bilinmektedir.  Doğu hamam böcekleri, her ortama kolaylıkla adapte olabilmektedirler. Ama en çok yaşamak için tercih ettikleri mekânlar nemli ve ılık bina içleridir. Lağımlarda da fazlası ile hamam böcekleri yaşamaktadır. Evlerde ise daha çok besin bulmak amacı ile mutfak dolaplarına girmektedirler. Gıdalar üzerine pisliklerini bırakırlar ve bu da çok kötü bir kokuya sebep olmaktadır. Beslenmeleri için sadece gıdaya ihtiyaçları yoktur. Evlerde kitap ve dergilerin yaprakları ile de beslenebilmektedirler.

Erişkin bir doğu hamam böceği bir defa da en çok 10 ile 25 adet arasında yumurta bırakabilmektedirler. Yumurtalarını daha çok sıcak ve besinin kolay bulunabileceği ortamlara bırakırlar. Yumurtaların kuluçka süresi 1 ile 3,5 ay arasında sıcaklığa bağlı olarak değişmektedir.

Blatta Orientalis (Doğu Hamam Böceği)

Yapılan araştırmalar ile edinilen bilgilere göre hamam böcekleri yaklaşıl 300 milyon yıldır dünya üzerinde varlıklarını korumaktadırlar. Doğu hamam böcekleri salgıladıkları sıvılar sayesinde ortamda olabilecek başka hamam böceklerine karşı yerlerini belirlemiş olurlar.

Yapılan bir araştırma ile hamam böceklerinin gelişmiş davranışlar oluşturdukları gözlemlenmiştir. Doğu hamam böcekleri de aralarındaki dengeyi koruyarak dayanışma içinde varlıklarını sürdürmektedirler.
Hamam böceklerinin beyinleri ayaklarındadır. Bu yüzden eğer başlarına bir zarar gelmiş olsa bile 2 hafta boyunca yaşayabilirler. Ama böyle bir durumda hamam böcekleri beslenemeyecekleri için açlıktan ölmektedirler. Doğu hamam böcekleri diğer hamam böceklerine göre daha ağır hareket etmektedirler.
Erkek doğu hamam böceğinin üst kanatları karınlarının yaklaşık 2/3’ünü kaplamaktadır. Dişi doğu hamam böceklerinin karınları erkek hamam böceklerinin karınlarına göre daha büyüktür. Doğu hamam böceklerinin bacaklarının üzerinde dikencikler bulunmaktadır. Ergin bir doğu hamam böceği yaklaşık olarak 6 hafta kadar yaşayabilir.

Yazıyı Paylaş:

Yorum Gönder

 
Copyright © Böcekler. Designed by OddThemes