Bitkilerde Böcek Nasıl Temizlenir?

Bitkilerde görülen birçok problem, bitkilerde bulunan böcekler yüzünden oluşmaktadır. Eğer bulunan böcekler ile mücadele edilmezse bir süre sonra bitki ölecektir. Bazı böcekler hayatlarını sürdürebilmesi için bitkilerden beslenmek zorundadırlar. Bu yüzden böcekler bitkilere yerleşmekte ve normal haytalarını sürdürmektedirler. Fakat bu durum bitkiler için aynı şekilde devam edememektedir. Bitkiniz özsuyunu emerek beslenen böcekler bir süre sonra bitkinin zayıf düşmesine neden olacak ve devam etmesi durumunda da bitki tamamen ölecektir. Bitki öldüğü zaman da bitki üzerindeki böcekler başka bitkilere geçerek hayatlarını sürdürmeye devam etmektedirler.

Bitkilerde Böcek Nasıl Temizlenir?

Bitkilere Böcekler Hangi Şekillerde Zarar Verebilir?

- Bitkilerde bulunan böceklerin bazıları, yaprakta yapışık yapışık bir görüntü oluştururlar bu daha çok bitki bitlerinin yaptıkları zararlardandır.
- Yapraklarının belli kısımlarında yeme izleri bulunabilmektedir. Yeme şeklinde bulunan hasarlarda bitkide böcek olduğunun başlıca belirtilerindendir.
- Bazı böcekler, yaprakların rengi değişmekte sarı ya da kahverengi renklerini almaktadır.
- Bitkinin özsuyunun emilmesi durumda bitkinin yaprağında oluşan hasar bu şekilde gözlemlenebilir.
- Yaprak ve dal kısımlarında oluşan kurumalarda bitkinin böcekler tarafından zarar gördüğünün belirtilerindendir.
- Bazı böcekler sadece bitkilere zarar vermekle kalmaz kendilerinin orada olduğunu da belli edebilmek için dışkılarını bırakmaktadırlar.
- Bu şekilde bitkilerinizde bir farklılık görürseniz hemen araştırın ya da bilen birinden yardım alarak mücadele yöntemlerine bakın.

Bitkilerde Böcek Temizleme Nasıl Olmalıdır?
- Bitkiyi kuvvetlendirmek böceklerden korunmasına yardımcı olmaktadır. Bitki budamaya uygun ise budanmalıdır.
- Bitkilerin çok yakın olması bir bitkide olan böceğin başka bitkiye de bulaşmasına neden olmaktadır. Bu yüzden bitkilerin aralıklarına dikkat etmek önemlidir.
- Bazı bitki böceklerinden kurtulmak için kimyasal mücadele şarttır. Eğer böcekleriniz için bir uzman tarafından ilaçlanma tavsiye edildiyse bu şekilde bitkileriniz kurtarmanız mümkündür.

Yazıyı Paylaş:

Yorum Gönder

 
Copyright © Böcekler. Designed by OddThemes