Sokan Böcek Türleri

Böcekler görüntü olarak birçok insanın sevmediği hatta bazılarının bu sevmemeyi tiksinme boyutuna çıkardığı küçük canlılardır. Bir de bu böceklerin bitkileri yediği, meyvelere yuva yaptığı, insanları ısırdığı ya da soktuğu düşünülürse sevilmemesinin çok yadırganmayacağı apaçık ortadadır. Bu durumlarda insanlar panik olup yanlış uygulamalara yönelebilmektedirler.

Böcek sokmaları bazen çok masum gibi görünse de zehirli türü bulunan o minik canlıların hiç de masumane olmadığı yarattığı sonuçlarla ortaya konmaktadır. Bazı böcekler soktuğunda yalnızca salgıladığı jel ile kızarıklık oluştursa da bazıları alerjilere, sakatlanmalara, organların işleyişinde problemlere hatta ölümlere bile neden olabilmektedir. Sokan böceklerden bazıları pire, kene, arı vb.dir.


Kene

Kene bir dönemin korkulu rüyası olmuş olan küçük, genelde 8 bacaklı, yeşillik alanlarda sıkça bulunan 2 tür bir hayvandır. 1. Tür zehirsiz keneler olarak geçer. Bu keneler genelde insanı sokmaya programlanmamış olsa da sokan türleri de mevcuttur.

2. tür genelde zehirli olarak bilinir. Kırım Kongo kanamalı ateşine neden olan bu zehirli keneler yüksek oranda öldürücüdür. Kenelerde zehirli zehirsiz ayrımı yapmak sıradan bir insan için oldukça zor olduğundan vücudunuza yapışan keneyi fark ettiğinizde yapmanız gereken hemen tıbbi yardım almaktır. Çünkü keneler yapıştığında elle çıkarılırsa büyük oranda başı içeride kalır ve zehirliyse zehrini akıtmaya başlar. Bu yüzden kenenin görüldüğü ortamda tıbbi destek gereklidir.

Arı

Arılar bal yapan masumane canlılar gibi görünmektedirler. Ama hiç de öyle değildirler. Kuyruk kısmındaki iğneyi insana batırdıklarında bazen sorunlara neden olabilmektedirler. Arılar da keneler gibi çeşit çeşittir. Bazı cinsleri soktuğunda kızarıklık ve acı ile ortaya çıksa da bazıları alerjilere hatta ölümlere bile sebep olabilirler. Alerjenik duyarlılığı fazla olan kişilerde zehirli arılar genelde öldürücü olabilmektedir.

Yazıyı Paylaş:

Yorum Gönder

 
Copyright © Böcekler. Designed by OddThemes