Sümüklü Böcek Türleri

Sümüklü böcekler yağmurlu havaları çok seven, evlerini sırtında taşıyan hayvanlardır. Çok ilginç özelliklere ve karaktere sahiptirler. Sümüklü böcekler hep yağmurlu havalarda çıkarlar çünkü vücutlarının %50 den fazlası sudur. Bu yüzden sulu havaları ve nemli toprağı severler. Çok sıcak havalarda saklandıkları yerden çıkmamalarının nedeni de aynıdır. Bu sümüklü böcekler eğer çok sıcak havalarda dışarı çıkarlarsa vücutlarındaki su kuruyacak ve öleceklerdir.

 
Sümüklü böcekler irili ufaklı birçok boyutta olabilen canlılardır. Bu canlılar salgıları sayesinde toprağa tutunurlar ve sürünerek ilerlerler. Başlarının üzerinde 2 tane anten şeklinde bulunan uzunluklar onların gözleridir. Daha çok nemli ortamlarda bulunmaktadırlar. Bitkilerle beslendiklerinden de bitkilere yapışık durumda karşınıza çıkmaktadırlar. Küçük sümüklü böcekler kendileri gibi küçük bitkilerle uğraşsalar da büyük sümüklü böcekler daha çok ağaçlara yönelmektedirler.

Sümüklü böcekler salgıladıkları sümük benzeri salgı yüzünden bu adı almışlardır. Genelde ya toprak altında ya da ağaç oyuklarında gizlenen bu böcekler günümüz de tıp alanın da oldukça sık kullanılmaktadır. Özellikle cilt bakım ürünlerinin birçoğunda salyangoz özü bulunmaktadır. Sümüklü böceklerin salgıları yüze iyi gelen bir madde taşımaktadır. Bu yüzden de cilt bakım ürünlerinde yer alabilmektedir. Sümüklü böcek ile yapılan cilt bakım kremlerinin yüzü gerdiği ve yaşlanma karşıtı olduğu, aynı zamanda da cildi pürüzsüzleştirdiği söylenmektedir.

Sümüklü böceklerin kullanım alanı arttığından bu böceklerin ticareti de başlamıştır. Birçok insan elinde poşetlerle özellikle yağmurlu havalarda sümüklü böcek avına çıkmaktadır. Bu sayede topladığı sümüklü böcekleri belirli bir ücret karşılığında satmaktadırlar. Bu davranışın etikliği tartışmalı olabilir ama tıp alanında da birçok ilacın özünü oluşturan bu sümüklü böceklerin doğal hayatın, doğal hayatta insanların geliştirdiği yapay hayatın da ayrılmaz bir parçası olduğu apaçık ortadadır.

Yazıyı Paylaş:

Yorum Gönder

 
Copyright © Böcekler. Designed by OddThemes