Peygamber Devesi Böceği

Peygamberdevesi böceği hamam böceği takımından bir böcek türüdür. Tropikal bölge böceği olan bu böcekler diğer böcekleri yiyerek beslenirler.

- Bu böcekler çok yavaş hareket eder. Ön bacakları iki eklemden oluşur ve bu bacaklar sayesinde avlarını yakalayıp parçalayarak öldürürler.
- Canlı böcek türlerini yiyen peygamberdevesi böceği asla leşlerle beslenmezler.
- Uzun ince vücut yapıları sayesinde çok çabuk fark edilebilecek böceklerden değillerdir. Ortalama boyları 10 cm kadardır. Erkekleri dişilerden daha küçük boyutlu olmaktadır.
- Bukalemun gibi renk değiştirerek bulundukları yerin rengini alırlar. Genel olarak yaprak aralarında bulunurlar.  Bu sayede av beklerler ve düşmanlarından korunurlar.  Çok hareketsiz beklediklerinden dolayı fark edilmezler.
- Kendinden küçük canlılarla beslendikleri gibi çiftleşme esnasında dişilerin erkeklerini yediği de görülen olaylardandır.
- Protein ihtiyacı duyarlarsa kertenkele, fare ve yılana saldırdıkları gözlemlenen davranışlarındandır ve bu davranışlarıyla yamyamlıkları ortaya çıkmaktadır.
- Çiftleşerek çoğalan bu böcekler genel olarak çiftleşme esnasında erkeğini yiyerek kapsül şeklinde 100 den fazla yumurta bırakırlar. Bu yumurtaların kapsülleri yumurtaya zarar gelmesini önlemektedir.
- Yumurtadan çıkan minik böceklerde yine birbirini yiyerek beslenmektedirler. İlk çıktıklarındaki renkleri ise kahverengidir.
- Tropikal iklim böceği olan bu böcekler yaşam alanına göre büyüklük gösterebilmektedir.

Peygamber Devesi Böceği


Peygamberdevesi Böceği Zararlı Mıdır?

- Bu böcekler yalnızca kendinden küçük böcekler için zararlı olan böcek türleridir. Renk değiştirdiklerinden fark edilmez ve avını kolayca yakalayıp yiyebilir.
- İnsan vücuduna etçil olmasına rağmen zarar ve zehir vermeyen bir böcektir. Zaten öldürdüğü böcekleri bile zehirle değil parçalayarak öldürür.
- Seks yamyamlığı bulunan böcek çiftleşme esnasında kendi türünün erkeği için zararlıdır. Erkeğini yumurtalarına besin olsun diye yediği belirtilmiştir. Erkek dişleriyle bile çiftleşmeyi gerçekleştirebilmektedir.

Yazıyı Paylaş:

1 yorum :

  1. Benim parmağımı kapmıştı.Sonra böcüklerden korkmaya basladım

    YanıtlaSil

 
Copyright © Böcekler. Designed by OddThemes