Parke Yiyen Böcekler

Böcekler genel olarak bitkilerden, insanlardan ve hayvanlardan beslenmektedirler. Ama bazı böcekler vardır ki mobilyaları, tahtaları bile kemirir. Bu böceklerin genel adına tahta kurusu ya da tahta kurdu denmektedir. Bu böcekler tahta açıklarından evinize girer ve tahtalara zarar verir. Bu yüzden böceklerin oluşumunu önlemek için ilk olarak giriş yollarının kapatılması önemlidir. Duvar ile tahta arasındaki boşluklar, tahta aralarındaki açılmalar, tavan arasındaki açıklar mümkün oldukça sıvı ile doldurulup hava geçirmeyecek şekilde kapatılmalıdır.



Tahta Yiyen Böcekler

- Genel olarak kuru odunlardan ya da tahtalardan çok tam kurumamış ya da yaş odunların olduğu yerlerde bulunurlar.
- Tahta yiye bu böcekler yalnızca tahtaya değil aynı zamanda bitkilere de zarar verebilmektedir. Ahşap eşyaların içini oyarak ve rahatsız edici bir şekilde ses ve toz bırakarak eşyanın içinde ilerlerler. Sonunda eşya fark edilmezse kullanılmaz hale gelene kadar yeme ve oyma işlemine devam ederler.
- İnsanlara herhangi bir zarar vermezler ama diğer tüm böceklerde olduğu gibi mikrop taşıyabilirler. Kahverengi renkleriyle tanındıklarından büyümeye çalışan bitkilerin kurumasına hatta tamamen ölmesine neden olabilirler. Genel olarak bitkilerin büyüme ve terleme dönemi olan ilkbahar döneminde çoğalma gösterirler.
- Evlerde de bulunabilen bu böcekler genel olarak kullanımdan ve nemden kaynaklanmaktadır. Evin tahta boşlukları ya da sürekli nemli tahtaları varsa bu böcekler bir şekilde oluşur. Bu yüzden evlerdeki parkelerin kullanımında çok fazla ıslaklık yaratılmadan ve ev sık sık havalandırılarak kullanılması böceklerin oluşmaması bakımından çok önemlidir.
- Tahta kurdu denen böceklerle mücadele de çok zordur. Çünkü bu böcekler tamamen öldürücü ilaçlar dışındaki hiçbir ilaç tarafından yok edilemez. Tahta aralarına açtıkları oyuklara sakladıkları yumurtalar çok zor ölmektedir.

Yazıyı Paylaş:

1 yorum :

  1. Parkeyi toz bırakmadan 1mm deliyor ve sonra uçmaya başlıyor küçük siyah bir böcek.

    YanıtlaSil

 
Copyright © Böcekler. Designed by OddThemes