Saç Biti Kaç Derecede Ölür?

Saç biti insan saçında kan emerek yaşayan asalak bir canlıdır. İlk olarak yumurtaları sirkelerle kendilerini gösterirler ve saç tellerine yapışık durumda olduklarından temizlenmeleri kolay değildir. Özel ilaçları kullanmadan tam anlamıyla temizlenmesi de mümkün olmamaktadır. Genelde bu ilaçların içinden çıkan ince uçlu taraklar sayesinde saçtaki sirkeler ve bitler temizlenmektedir.

İnsan vücudundan dışarıda 2 günden fazla yaşayamayan bu canlılar bu yüzden yalnızca saçlara gizlenmektedir. Evcil hayvan vücutlarında da yaşayabilen bu asalaklar battaniyelere bulaştığında yaklaşık 15 gün kadar yaşayabilmektedir.

Saç Biti Kaç Derecede Ölür?

Saç Biti Nasıl Bulaşır?

Sanıldığı gibi pis insanlara bulaşma gibi bir olay yoktur. Çünkü bit temiz insanlara daha kolay bulaşabilmektedir. Yaygın olarak kaşınmayla kendini belli ettiğinden özellikle ense ve kulak arkası kaşınmalarında özenle bit araması yapılmalıdır. Erken far etmek temizlemek açısından çok daha kolay olacaktır.

Bulaşmasının önlenmesi de tarak, yastık, saç fırçası, havlu gibi eşyalar ya da çok yakın oturuluyorsa bitin kafadan kafaya atlaması şeklinde bulaştığından bu eşyaların kişisel olması önemlidir. Bu sayede bulaşma önlenebilmektedir. Yinede bitli olan bir kişi ile aynı ortamda bulunduğunuzda kaşınıyorsanız ilacı uygulamanız önlem açısından daha iyi olacaktır. Çünkü bit çok çabuk bulaşabilmektedir.

Saç Biti Kaç Derecede Ölür?

Saç bitlerinin kesin olarak bilinen bir ölüm derecesi bulunmamaktadır. Çok yüksek ısılardan etkileneceği bilinmekle birlikte bu ısıya saç derisi kesinlikle dayanamaz. Zaten bir bitin ortalama yaşam süresi 15 gün yani 3 haftadır. Bu sürede neredeyse 200 kadar yumurta bırakır. Yani bu durumda yıkanarak temizlenmesi çok zordur. Çünkü yumurtaları saça yapışıktır ve temizlenmesi ancak ilaç ile mümkündür. Bu yüzde biti sıcaklıkla temizlemek yerine bit için hazırlanan özel ilaçları kullanmak hem etkili hem de kesin bir çözüm olacaktır.

Yazıyı Paylaş:

Yorum Gönder

 
Copyright © Böcekler. Designed by OddThemes