Evde Minik Böcekler

Evde birçok nedene bağlı olarak çeşitli yerlerde böcekler oluşabilmektedir. Bazen minik bir kırıntı, bazen çiçek saksıları, bazen biriken tozlar, bazen küçük çatlaklar, bazen fark etmeden sizinle gelen böcekler ve bazen de ev kokuları bu böcekleri oluşturan nedenlerdendir. Küçük miktarda ortaya çıkan böcekler böcek ilaçları ile temizlenebilmektedir. Ama bütün evin böcekler tarafından rehin alındığı durumlarda olabilmektedir. Böyle zamanlarda evi tamamen ilaçlatmak yeterli olacaktır.

Bu böcekler oluşmadan önce alınması gereken bazı önlemler vardır. Bu sayede böcek oluşumu tamamen önlenebilmektedir. Bazı durumlarda en azından oluşumu daha da geciktirilmektedir. İnsanlar gibi canlı olan böceklerde barınacak, yaşayacak bir yer aramaktadır bu yüzden sizlerin evinize davetsiz misafir olmaktadırlar. Bunu önlemenin yolu ise birçok nedene bağlıdır.

Evde Minik Böcekler

Evdeki Böcekleri Önlemenin Yolları:

- Bahçenize doğal yoldan böcekleri temizleyecek hayvanları çekebilirsiniz. Bazı kuşlar bu işi sizler için zevkle yapacağından bahçenize bir kuş yuvası yapabilirsiniz. Bu konuda en başarılı hayvan yarasadır. Akrebe kadar birçok zararlıyı yiyen yarasa herkesçe sevilmediğinden çok da tercih edilmez. Hava kararınca avlanan bu yarasalar evinize kesinlikle gece girmemelidir.
- Evdeki yer temiz, kuru ve korunaklı olmazsa böcekler ortaya çıkabilir. Yer döşemelerinin altından başka daha kolay sızacak yer bulamayan böcekler nemli ve korunaksız evlere girmekte gecikmeyecektir. Eğer yerdeki döşemelerde boşluk çatlak ya da açıklık varsa buraları doldurmanız mutlaka gereklidir.
- Evin dağınık olması belki böcek oluşumuna neden olmaz ama böcek oluşumunu gizler. Yani bir anda gelmiş denilen böcekler aslında çok uzun zamandır oradadır ve siz farkında değilsinizdir.
- Yemekler böcekler için birinci tercihtir. Yemekler buzdolabında muhafaza edilmelidir. Besinler ağzı açık saklanmamalıdır. Mutfak dışında yiyecek tüketimi mümkünse hiç yapılmamalıdır. Yemekten sonra kırıntılar iyice temizlenmelidir.
- Evde evcil hayvan besleyen kişiler bu hayvanlar yemeğini yiyince yemek kabını ortadan kaldırmalıdır. Çünkü bu kaplar böcek oluşumu için idealdir.
- Kapı ve pencereler her açıldığında eve böcek girme riski artar. Bu yüzden kapı ve pencerelere tel taktırın.
- Evinizde çatlak varsa bu alanları böceklerin girişini önlemek adına doldurun.

Yazıyı Paylaş:

Yorum Gönder

 
Copyright © Böcekler. Designed by OddThemes