Evimde Pire Var Ne Yapmalıyım?

Pireler asalak böceklerdendir. Isırdığında kızarıklık ve kaşıntı yaratabilmektedir. Bütün sıcakkanlı hayvanların ve insanların kanını emen pireler en çok kılcal damarların yoğun olduğu bölgelere toplanırlar. Yalnızca kan ile beslenebilen pireler tamamen şişene kadar kan emmeye devam ederler. Bu sayede bir hayvandan diğerine ve insana geçerler. Yalnızca kan emmelerinden dolayı mikrop taşımak bakımından en çok tehlikeli olan hayvanlardandır. Genellikle yaz aylarında çocuklarda sıkça görülebilmektedir. Üzerinde pire gören kişi elinden geldiğince bu pireleri temizleyerek eve öyle girmelidir. Özellikle evde evcil hayvan besleyen kişilerin pire ile karşılaşma olasılığı daha yüksektir. Çünkü evcil hayvanlar pireler için oldukça açık bir yaşam alanıdır.

Evimde Pire Var Ne Yapmalıyım?


Pireler Evde Nerede Saklanırlar?

- Pireler evde en çok kanepe, koltuk, minder aralarında görülür. Elbiseler ve halılar da pirelerin saklanması için oldukça kullanışlı yerlerdir.
- Evde bulunan bütün tüylü alanlar pireye açık olabilmektedir.
- Evinizde evcil hayvan besliyorsanız bu hayvanların vücutları da pireler için yaşam alanı olabilmektedir.

Evdeki Pirelere Karşı Alınacak Önlemler
- Evinizde sizinle beraber yaşayan bir evcil hayvanınız varsa düzenli olarak aşılarını, gerekli bakım ve kontrollerini yaptırmanız gereklidir. Bu sayede bu hayvanlardan gelebilecek pireler önlenmiş olur.
- Pireyi üzerinde gören kişi mümkün oldukça çabuk bir şekilde o kıyafetlerden kurtulmalı ve vücut temizliği yapmalıdır. Çıkarılan giysiler yıkanmadıkça evin herhangi bir odasına koyulmamalıdır.
- İlaçlama da pirelerden bir kurtuluş yoludur ama daha doğal yollar denenmeli ve eğer bu yollarla pire temizlenemezse ilaçlamaya başvurulmalıdır. İlaçlama yapıldıktan sonraki 15 günde pire görülmesi de oldukça doğaldı. Sonrasında pireler tamamen ölecektir. İlaç yapıldıktan sonra odanın kapısı sıkıca kapatılmalı ve en az 2 saat açılmamalıdır.
- Yünlü alanları nemlendirmek de pireleri kaçırabilmektedir.
- Pireler görüldüğünden 20 kat fazladır. Çünkü pireler çok çabuk üreyebilen hayvanlardır. Bu yüzden özellikle hayvan beslenen evlerde bazen ilaçlama kaçınılmaz çözüm olabilmektedir.
- Pirelerin eve geliş şekli tespit edilerek de önlem alınabilir. Pirelerin çatlaklardan içeri sızdıkları gözlenirse bu çatlaklar kireçle kapatılabilir.

Yazıyı Paylaş:

1 yorum :

  1. Evde pire var ilaçlama yapamiyorum 9 aylik bebeğim var ne yapabilirim yardimci olun

    YanıtlaSil

 
Copyright © Böcekler. Designed by OddThemes