Doğal sivrisinek kovucular ve yapılışları

Serin yerleri seven sivrisinekler kan emen zararlı hayvanlardır. Yumurtasını oluşturabilmek için kan ihtiyacı duyan dişi sivrisinekler ısırır. Nemli bölgede de görülen bu böcekler özellikle geceleri etkin bir şekilde ortaya çıkar ve ısırırlar. Sıtma hastalığını bulaştırdıkları bilinmektedir.

İnce, narin yapılı ve zararlı bu kan emiciler sesleri sayesinde oldukça kolay tanınırlar. Ama vücutları gereği hareket kabiliyetleri de gelişmiş olduğundan dolayı yakalamak bazen zor olabilir. Bu yüzden mücadele etmek için piyasa da çeşitli sinek ilaçları bulunur. Ama hepsinde kimyasal madde vardır.  Bu ilaçlar özellikle bağışıklık sistemi düşük bebek, hasta, yaşlı gibi kesimlerin yanında kullanıldığında ciddi zararlar yaratabilir.

Doğal Sivrisinek Kovucular

- Çay ağacı yağı sivrisineklere karşı kovucu özellik göstermektedir. Isırıklarda da kaşıntıyı kesmektedir.
- Bir poşete doldurulan su lambanın yanına asılırsa sivrisineklerin bu bölgeye gelmediği tespit edilmiştir. Bu yöntem her ne kadar komik görünse de sivrisinek kovucu olarak oldukça etkilidir.
- Koyu renkler sivrisinekler için yuvadır. Bu yüzden kıyafetiniz yerine evin başka bir yerinde koyu renkleri tercih ederseniz sivrisinekler sizden önce o nesnelere yönelecektir.
- Karbonhidratı seven sivrisinekler çok tuz ya da karbonhidrat kullanan kişilere daha fazla gelirler.
- Özellikle çiçek özlü parfümler, vücut losyonları, nemlendiriciler sivrisinekleri çeker.
- Cildin yüksek ısısı sivrisinekler için mükemmel bir ortam yaratır. Bu yüzden cilt ısınızın yüksek olmasını engellemeniz gerekir. Normal ısı seviyesi bunun için yeterlidir.
- Sivrisinekler nemli bölgeleri sever. Sık sık ve aşırı terleyen, nemli vücut yapısına sahip kişiler sivrisineklerin hedef noktası olmaktadırlar. Vücudun terlemesinin önlenmesi ile sivrisinekler vücudunuza daha az uğrayacaklardır.

Doğal sivrisinek kovucular ve yapılışları

Doğal Sivrisinek Kovucu Karışım

Malzemeler:
Limon okaliptüs, tarçın, biberiye, castor, nane, limon otu, citronella, sedir, sardunya, lavanta, yenibahar, fesleğen hepsinin yağı

Yapılışı ve kullanımı:

- Bütün bu yağları eşit miktarda kullanarak bir karışım hazırlayınız. Vücudunuza 2 - 2,5 saat ara ile püskürterek uygulayınız. Bu karışım sivrisinek yaklaşmasını önler.
- Bunların hepsinin yanında limon okaliptüs tek başına da sivrisineklerin yaklaşması için önlem olabilmektedir ama bu karışım kadar etkili olmadığı açıktır.

Yazıyı Paylaş:

Yorum Gönder

 
Copyright © Böcekler. Designed by OddThemes