Sinekten kurtulma yolları

Bilimsel olarak baktığınızda sinekler, eklembacaklılar grubuna giren, iki kanatlılar ya da çift kanatlılar ismi verilen böcek takımına girerler. İki kanatlılar takımı denilince ilk akla gelen sinekler, sivrisinek, karasinek ve tatarcıklar olur. Yaşayan sinek canlılarına bakılırsa 180'e yakın familya ve toplam 120 bin sinek türü varmış. Ülkemizde ise 60 civarında sinek familyası ve 1200'e yakın sinek türü bulunuyormuş.

Sinekten kurtulma yolları

Genelde sinekler sıvı maddeleri emerek besleniyor. Uçarken hızları saatte 10 kilometreye ulaşan türleri var.

Sinekler sıkıntı olmuştur hep günlük yaşamda. Hem görüntüleri ile pek hoşa karşılanmazlar hem de sesleri ile rahatsızlık verirler. Bu arada bazı sinek türleri ısırır, can yakar ve kaşındırır, bazı sinek türleri ise mikrop taşır ve hastalık yayarlar. Öyle ya da böyle can sıkıcıdırlar işte. Büz yüzden de sineklerden kurtulmanın yolları aranır.

Sineklerin bir kısmı uçarken bir süre tek yöne doğru giderler. Bu nedenle yakalayıp öldürmek bir çözüm yolu olabilir. Ancak unutmamalı ki sineklerin dört bin lensten oluşan gözleri ve tamamen olmasa bile kendi çevresinde dönen kafaları var. Yakalamak kolay değil yani.

Sineklerin ortalama 38 derecenin üzerinde veya 9 derecenin altında bir ısıda yaşamaları mümkün değil. Oda sıcaklığı bu şekilde ayarlanırsa sineklerden kurtulmak elbette mümkün ama bu koşulda insanların yaşaması da kolay değil. O zaman belki ilaçlama yapmak en doğru çözüm olabilir.

Odadan sinekleri kovmanın bir yolu da gece camları açmak ve bütün ışıkları kapatmaktır. Sinekler ışığa doğru uçtuklarından dışarısının ışığı sinekleri çekecektir.

Sinekten kurtulmanın bir başka güzel yolu da cam kenarına koyacağınız bir saksı fesleğen olabilir. Çünkü fesleğene sinekler gelmezler. Üstelik bu doğal yolla mis gibi fesleğen kokusu da alırsınız.

Son bir öneri de şu olabilir: Yaprağına sinek konduğunda hemen kapanan ve sineği sindirmeye başlayan bir bitki türü var. Evde yetiştirilirse işe yarayabilir.

Yazıyı Paylaş:

Yorum Gönder

 
Copyright © Böcekler. Designed by OddThemes