Hamam Böceği Kovucu

Hamam böceği her ne kadar insanlara yaklaşmasa da, bu haşereyi banyoda ya da köşede bir yerde görmek rahatsız edici bir durumdur. Mutfağa girmesi hepsinden de beterdir. En kötü olanı ise bu böceklerin kış aylarında azalsa da hiçbir mevsim tamamen yok olmamasıdır. Bu yüzden bir tane görülmesi bile, yuvalarında mutlaka 12-20 tane daha hamamböceğinin varlığına işaret eder.

Hamam Böceği Kovucu Bitkiler Nelerdir?
Kedi nanesi olarak adlandırılan bu bitki hamam böceklerinin et nefret ettiği bitkilerden biridir. Hamam böceği bu bitkinin kokusunu hissettiği andan itibaren evde uzun bir süre görünmeyecektir ya da evi terk edecektir. Yapılması gereken şey çok basittir. Bitkiyi bir miktar suyun içine atarak etkisini vermesi beklenir. Sonra suyu süzülür ve fısfıslı bir şişeye konulur. İstenilen vakitlerde hamam böceğinin gezdiği yerlere sıkılır. Bu bitkinin insanlara ve kedi dışındaki hayvanlara hiçbir yan etkisi ya da zararı yoktur. Fakat evde kedisi olanların bu karışımı kullanmaması gerekir. Kedisi olanlarında kedi nanesi yerine biberiye bitkisini kullanması tavsiye edilir. Hazırlanması ve uygulanması kedi nanesindeki işlemle aynıdır. Ayrıca defne yaprağı da hamam böceği kovucu olarak bilinen bir bitkidir.



Hamam Böceği Kovucu Diğer Maddeler Nelerdir?
Limon ya da portakalın da hamam böceğini kovucu etkisi vardır. Yapılacak olan işlem ise limon veya portakalın suyunu sıkıp, çıkan suyuna bir o kadarda su eklemek olacaktır. Hamam böceklerin bu kokuyu her an alabilecekleri yerlere yuvalarının girişine hatta imkan var ise yuvalarına da sıkmak çok etkili olacaktır. Bunlarla uğraşılmak istenmezse de ev temizleme suyu içerisine portakal ve limon suyu konularak, yerler silinebilir.

Hamam Kovucu Böceği Karışım Malzemeleri
·         Yarım litre su
·         1 tatlı kaşığı pul biber
·         1 diş sarımsak
·         1 adet küçük soğan

Hamam Kovucu Böceği Karışım Yapılışı

Yarım litre su kaynatılır ve bu suyun içerine pul biber, havanda dövülmüş sarımsak ve rendelenmiş soğan ilave edilir. 2 saat soğumaya bırakılır. Daha sonra suyu alınarak, hamam böceğinin bulunmuş olduğu alanlara sıkılır.

Yazıyı Paylaş:

1 yorum :

  1. Yeni tuttuğum evde parmak büyüklüğünde siyah hamamböcegi öldürdüm altı yedi tane duvari komple kazıdım altından da çıktılar beton döktüm ama hala yasıyorlarmı cok igreniyorum

    YanıtlaSil

 
Copyright © Böcekler. Designed by OddThemes