Haşerelere Bitkisel Çözüm

Haşereler her evde mutlaka birkaç ya da daha fazla bulunabilir. Bazıları dönemsel olarak yaz aylarında çıkar. Fakat bazıları ise sürekli olarak evin içinde dolaşır. Çoğunlukla bulundukları yerler banyo ve mutfak olmasına rağmen tezgahta bile görme ihtimali yüksektir. Bu yüzden evde alınabilecek tedbirler ve yapılabilecek birkaç yöntem ile haşerelerden tamamen olmasa da uzun bir süre kurtulmak mümkün olabilir.

Haşerelerden Kurtulmak İçin Alınacak Tedbirler Nelerdir?
Haşerelerin çoğu pis ortamlarda barındıkları için kirli ve tozlu ortamlara çok gelirler. Ev, ofis ya da işyerleri düzenli bir şekilde temizlenmeli ve herhangi bir toz kalıntılarının olmamasına dikkat edilmelidir. Yapılan ikinci hata ise gıdalarının üzerinin açık ve ortada kırıntıların bırakılmasıdır. Bu şekilde böceklere ve haşerelere davetiye çıkarılmaktadır. Bu durum ortamın haşerelerle dolmasının başlıca sebeplerinden biridir. Haşereler nemli ve rutubetli ortamı çok severler. Bu sebeple yer zemin ve parkelerin kesinlikle ıslak ya da nemli bırakılmaması lazımdır.



Haşerelerden Kurtulmak İçin Evde Ne Gibi Yöntemler Uygulanabilir?

Her haşere çeşidinin sevmediği bir gıda söz konusudur. Bunlara dikkat edildiği takdirde haşereler evden hızla uzaklaşır. Karıncalardan başlamak gerekirse eğer, çıkmış olduğu deliklere salatalık ve limonun kabuğunun konulmasından itibaren karıncalar bir daha o yuvaya uğramayacak ve o yuvaya yakın bir yerden dahi eve girmeye çalışmayacaklardır. İkinci haşere olan hamam böcekleri içinde sirke kokusu, nane kokusu, limon kokusu karbonat ve boraks etkilidir. Bunların her biri ayrı olarak yuvalarının girişine döküldüğünde hamam böcekleri o yuvadan uzaklaşacaktır. Çünkü hamam böcekleri bu kokuları hiç sevmez. Bir diğer yapılacak olan yöntem ise çoğu haşerede etkilidir. Sarımsak yemek bir tek sağlık açısında değil aynı zaman da haşerelerin uzak durmasında da etkilidir. Sinek, çıyan, kene, sivrisinek gibi haşereler sarımsağın gerek kokusunu, gerek tadını hiç sevmezler. Bu yüzden bu haşerelerin olduğu ortamlara gidilirken yenilecek olan bir diş sarımsak, birçok haşereye karşı alınacak önlemdir. Farelerde ise alınacak fare tuzaklarının aksine evde yapılabilen çok basit bir yöntem ile kurtulması kesindir. Fareden eve girdiği deliğe, ya da bulunduğu ortama alçı ve un karıştırılarak konulur. Fareler unu çok sevdikleri için bu karışımda alçı olduğunu anlamaz ve yemeye başlar. Yenilen bu karışım farelerin sindirim sitemini çökertir ve ölmesini sağlar.

Yazıyı Paylaş:

Yorum Gönder

 
Copyright © Böcekler. Designed by OddThemes