Ev Yapımı Salyangoz İlacı

Ev çiçeklerine dadanan salyangoz ve sümüklü böcekler bitkilerin gelişimine kötü etkilerde bulunur. Bu haşerelerden kurtulmak için ise kimyasal ilaçlardan farklı çözümler de bulunmaktadır. Evdeki malzemeler kullanılarak salyangozlardan kurtulmak mümkündür. Böylece çiçeklerinizi de kimyasallardan koruyabilirsiniz. Doğal çözümler bitkilerinize hiçbir zarar vermezler.

Pul Biberle Salyangoz İlacı Yapımı
Salyangozlar üzerinde en etkili olan ev yapımı ilaçlardan biri pelin otu ve acı biber kullanılarak yapılabilir. Bir miktar pelin otu ile acı biber ezici yardımı ile inceltilir. 6 bardak su içersinde bir kez kaynatılır. Bitkiye dökülerek beklenir. Bu ilaç salyangozları gidereceği gibi yaprak bitleri ve sinekleri üzerinde de etkili olmaktadır.

Ev Yapımı Salyangoz İlacı


Sarımsaklı Salyangoz İlacı
Bahar aylarında yağmurlardan sonra uygulanabilecek bir tarif olan sarımsaklı karışım özellikle salyangozlar üzerinde etkilidir. Adaçayı, zencefil ve sarımsaktan oluşan bu karışım bitkilere hiçbir zarar vermez. Aynı zamanda insan cildine dokunmasının da zararı bulunmamaktadır. Adaçayı, zencefil ve ezilmiş sarımsağı kaynatarak bitki diplerine uygulayabilirsiniz. Uygulama işleminiz sıvıyı bir sprey şişesine doldurarak yapmanız bitkinin istenilen bölgelerine ulaşmanızı kolaylaştıracaktır.


Evdeki malzemeler ile yapılabilen bu kürler tamamen doğaldır. Böcek ve haşerelerden kısa sürede kurtulmak için oldukça etkili yöntemlerdir. Ayrıca kimyasal içerik bulunmadığı için sebze veren bitkilere de gönül rahatlığı ile uygulanabilir. Hiçbir yan etkisi bulunmayan bu doğal ilaçlar kısa sürede hiçbir zarar vermeden bitkileri salyangoz ve diğer böceklerden kurtaracaktır. 

Yazıyı Paylaş:

Yorum Gönder

 
Copyright © Böcekler. Designed by OddThemes