En Zehirli Böcekler

Genel olarak böcekler küçük, masum ve zararsız hayvanlar olarak bilinirler. Bu varsayım çok yanlıştır. Çünkü bazı minik böcekler bir ısırığı ile bir insanı felç bırakabilmekte, hatta öldürebilmektedirler. Bu böcekler çok çeşitlidir. Her böceği tanımak imkânsız olduğundan her an her yerde karşılaşabileceğiniz ve zararına uğrayabileceğiniz böcekler olduğunu unutmayınız.

En Zehirli Böcekler

Dünyanın En Zehirli Böcekleri

Tekerlek Böceği: Yalnızca 5 cm boyutundaki bu böcek ısırdığında size inanılmaz bir acı verir. Yara yaptığı yerler neredeyse 6 ay kadar kapanmaz. Genel olarak Kuzey Amerika da görülmekte ve solucan ile beslenmektedirler.
Afrika Böceği: Kendinden metrelerce büyük canlıları bile öldürebilen bir böcektir. İsminden de anlaşıldığı gibi Afrika’ya özgüdür. Kobra yılanı bilindiği gibi bir insanı rahatça öldürebilir. Bu böcek yılanın 10 kat fazlası kadar zehre sahiptir.
Arı Boğan Böceği: İsminden anlaşılacağı gibi arılar için büyük tehlikelidir. Tüylü bacaklara sahiptir. Bu bacaklar sayesinde avını yakalar ve felç eder. Sonrasında da büyük bir zevkle yer. Genelde arı kovanının bulunduğu yerlerde yaşar.
Dikenli Böcek: Bütün vücudu diken olan bir böcektir. Siyah ya da kırmızı olabilmektedir. Açlık yaşadığı zaman her şeyi yeme gibi bir özelliğe sahiptir. Yem bulamadığında yavrularını yer.
Korsan Böceği: Korsanlar gibi oldukça zararlı bir böcektir. Zehir oranı bakımından dünyadaki sayılı böcekler arasındadır. Dudaklar ve gözlerle ilgilenir. Bunları kemirerek beslenir. Aynı zamanda kan içerek beslenebildiği de bilinmektedir.
Maskeli Avcı Böceği: kendisini zararsız bir tüy yumağı gibi gösterebilmektedir. Pamukçuk toplaması ile kıllı bacakları bu özelliğini desteklemektedir. İnsanları da ısırabilmektedir. Besin ürünü olarak ise daha çok böcekleri seçmektedir. Isırdıkları zaman oldukça şiddetli bir acı yaşattıkları söylenir. Hatta bazı kaynaklar yılanın ısırması kadar şiddetli bir acı olduğunu yazmaktadır.
Zehirli Örümcekler: En öldürücü böcekler sıralamasında en tepelerde yer alan böceklerdir. Tarantula ismi ile de bilinmektedirler. 6 adet gözleri vardır. Bu gözler yüzünden sinirlendiklerinde onlardan kaçmak neredeyse imkânsızdır. Her zaman zarar vermezler ama sinirlendiklerinde öldürücü vuruşu yaptıkları bilinmektedir.

Yazıyı Paylaş:

Yorum Gönder

 
Copyright © Böcekler. Designed by OddThemes