Karafatma Böceği Nasıl Yok Edilir?

Evlerinize açık alanlardan, lağımlardan vb. birçok yerden gelen karafatmaların sebep olduğu dizanteri, astım, hepatit, verem gibi birçok hastalıktan korunmak için karafatma böceği nasıl yok edilir diye düşünüyorsanız. Sizlere bu konuda yardımcı olmaya çalışacağız. Karafatmaların tamamen yok edilmesi ilaçlama ve önlem alma şeklinde gerçekleşecektir.


 Evinize bulaşan karafatma böceğini yok etmek için kendiniz piyasada bulunan ilaçları alıp kullanabilirsiniz. Ama bu karafatmaları tamamen yok etme konusunda sizlere hiçbir fayda sağlamaz. Çünkü siz karafatma için yoğun şekilde ilaç kullandığınızda bile bu hayvanların sadece % 95'lik bir kısmı ölür ve geriye % 5'lik ilaçlara karşı bağışıklık kazanmış karafatmalar ve bunların çok sayıda yumurtaları kalır. Ardından bu yumurtalardan çıkan karafatmalar yeniden ev veya iş yerinize yayılırlar. Bu sebeple karafatma böceğini tamamen yok etmek için bir böcek ilaçlama firmasına ihtiyaç duymaktasınız. Bu firmalar gelerek evinizin her türlü köşesinde ayrıntılı ilaçlama yaparak hem karafatmalardan hemde yumurtalarından güvenli şekilde kurtulmanızı sağlarlar.

Karafatmalardan kurtulmayı başardığınız zaman ardından bu hayvanların daha önceden geldikleri kanalları kullanarak yeniden evinize veya iş yerinize yayılma ihtimalleri bulunmaktadır. Bu sebeple karafatmaları öldürdükten sonra bunların daha önceden geldikleri yerleri tespit ederek önlem amaçlı kapatmanız veya çevrelerine karafatma zehri bırakmanız gerekmektedir. Karafatma böceği nasıl yok edilir diyenler önce bu hayvanlardan yumurtalarıyla beraber kurtulmalı ardından bunların bir daha gelmemesi için yollarını kapatmalı çeşitli güvenlik önlemleri almalıdırlar.

Yazıyı Paylaş:

Yorum Gönder

 
Copyright © Böcekler. Designed by OddThemes