Güve Lekesi Nasıl Çıkar?

Özellikle deri güvesi ve halı güvesi eşyalarımız üzerinde çok kötü lekeler bırakabilmektedir. Ayrıca eşyalarımızda bulunabilecek güvelerden kurtulmak için güve lekesi nasıl çıkar öğrenmemiz gerekmektedir. Güveler diğer böceklere göre ısıya karşı hassasiyeti olan hayvanlardır ve yüksek sıcaklıktan aşırı derecede nefret ederler. Bu sebeple güve lekesini gidermek ve güvelerden tam anlamıyla korunmak için elbiselerinizi çok yüksek sıcaklıkta yıkamalısınız. Ayrıca güveler soğuğa karşı da dayanıksız canlılar oldukları için elbiselerinizi bir poşetle sarıp dondurucuda 24 saat bekletmeniz sonucu güvelerden tamamen kurtulabilirsiniz. Güveli kıyafetleri makinede yıkarken iyi bir matik deterjanı bol miktarda kullanmalı ve mümkünse önce ön yıkama yapıp ardından normal yıkama yapmalısınız.

Güve Lekesi Nasıl Çıkar?

 Güvelerden korunmak için ayrıca birçok yöntem bulunmaktadır. Güvelerden kurtulmak için uygulayacağınız ilk ve en etkili yöntem bir böcek ilaçlama firmasına başvurmak olacaktır. Bu firmalar sizi zahmete sokmadan evinizde bulunan güvelerden ve güve lekesinden kurtulmanızı sağlayacaktır. Ayrıca marketlerde bulunan güve savar ilaçları kullanarak evinizdeki güveleri yok edebilirsiniz. Ayrıca lavanta, kekik ve nane yaprağı da bir beze sarılıp dolaba bırakıldığında güvelerin rahatsız olup kaçması için oldukça etkili olmaktadır.

Elbiseleri raflara katlayarak bırakmak yerine asmak güvelerden korunmada etkili olmaktadır. Elbiseleri tavan arasındaki kuru yerlerden uzak tutup temiz dolaplarda saklayarak, dolaplarınızı en fazla ayda bir havalandırarak, arada sırada eşyalarınız güneşe çıkararak ta güvelerden ve dolayısıyla oluşturacakları güve lekelerinden kurtulmuş olursunuz.

Yazıyı Paylaş:

Yorum Gönder

 
Copyright © Böcekler. Designed by OddThemes