Karıncalardan Kurtulmanın Yolları

Ne kadar karınca berekettir diye bir söz varsa da bu sözün evimize girip hayatımızı istila eden karıncalar için geçerli olduğunu zannetmiyorum. Bu sebeple karıncalardan kurtulmanın yolları nelerdir acilen öğrenmemiz gerekebiliyor. Temelde karıncalardan kurtulmak için satılan özel karınca ilaçlarını kullanabilirsiniz. Bu ilaçlar karıncaları öldürerek sizleri bu durumdan kurtaracaktır. Fakat siz öldürmeden karıncalardan kurtulmanın yolları için bir çözüm arıyorsanız size doğal yöntemleri tavsiye edeceğiz.

Karıncalardan Kurtulmanın Yolları


1-) Kahve Telvesi 

Kahve telvesini karıncaların çıktıkları yuvaların ağız kısmına döktüğünüz zaman çok kısa sürede rahatsızlık hissederek evinizi terk edeceklerdir.

2-) Tarçın veya Defne Yaprağı

Tarçın veya defne yapraklarını öğüterek karıncaların geçiş yollarına veya yuvalarına döktüğünüz zaman karıncalardan çok kısa sürede kurtulabilirsiniz.

3-) Bebek Pudrası

Bebek pudrası karıncaların evinizden uzaklaşması için en sık kullanılan ve oldukça etkili bir yöntemdir. Bebe pudrasını karıncaların geçişini engellemek istediğiniz bölgelere serperseniz karıncalar oradan geçemezler. Çünkü karıncalar bir yerden geçerken ağızlarından salgıladıkları salgılar ile o yola insan gözüyle görülmeyen bir çizgi bırakırlar. Bebek pudrası olan alanlara karıncalar bu çizgiyi bırakamadıkları için geçemezler.

4-) Nane Yağı

Nane yağı salgıladığı etkili koku sebebiyle karınca, fare ve hamam böceği gibi birçok hayvanı aşırı derecede rahatsız etmektedir. Bu sebeple bir karton parçasının üstüne 4-5 damla nane yağı serpip karıncaların evinize girebileceği noktalara bırakırsanız karıncaların evinize gelmesine engel olabilirsiniz.

Yazıyı Paylaş:

Yorum Gönder

 
Copyright © Böcekler. Designed by OddThemes