Böcek İlacı İnsanı Zehirler mi?

Ufak ve zararsız gözüken böceklerin, temas etmesi ya da dolaylı yoldan bile mikrobunun bulaşması çok ciddi ve çeşitli hastalıklara davetiye çıkarmaktadır. Hatta en basit örnek olarak bir küçücük böcek ısırığından bile insanlar hayatını kaybetmektedir. Bu ihtimal göze alınarak düşünülürse bu denli zararlı haşerelerden kurtaracak olan ilaçlarında çok ağır etkileri olabilir.


Evde Kullanılan Böcek İlacı Spreyleri Zehirlenmeye Yol Açar mı?
Bu spreyler en çok kullanılan böcek ilaçlarından biridir. Kullanımı çok kolay ve pratik olmakla birlikte kokulu ve kokusuz çeşitleri de mevcuttur. Bu sprey çeşitleri çok fazla zehirlenme riski taşımamaktadır. İster kokulu, ister kokusuz fark etmeksizin sprey sıkılmadan etrafta herhangi bir yiyecek, içecek, bardak ve kap olmamasına dikkat edilmelidir. Kontrol edilip sprey sıkıldıktan sonra ise mutlaka eller iki kez sabunla güzelce temizlenmeli, yıkanmadan asla yüz ve çevresine dokunulmamalıdır. Ayrıca sprey sıkıldıktan itibaren ortamda durulmamalıdır. Bu şekilde solunum zehirlenmesi yaşanabilir. Bir saat ortama kimse girmemelidir ve 1 saat daha ortam havalandırılmalıdır.



Böcek İlaçlama Şirketlerinin Yapmış Olduğu İlaçlamalar Zehirlenmeye Yol Açar mı?
En temiz ve en etkili olan yöntemlerden biridir. Evde kullanılan haşere spreyleri sadece görünen ve ortaya çıkan haşereleri temizler. Fakat uzman ekipler tarafından yapılan ilaçlamalarda ise daha köklü bir haşere temizliği elde etmem mümkündür. Bu tip böcek ilaçlamaları üç çeşit yapılabilir. Bunlar; kokulu ilaçlama, kokusuz ilaçlama ve jel ilaçlama olarak bilinir. Zehirlenmemek için birkaç tedbir almak gerekir. Öncelikle ilaçlanan ortama 3 ila 4 saat arası girilmemelidir. Daha sonra bütün cam ve kapılar açılarak birkaç saat havalandırılmalıdır. Tabi bunlardan önce dikkat edilmesi gereken bir diğer önemli husus ise ilaçlama yapılan yerde bütün yiyeceklerin buzdolabına ya da kapalı havasız bir dolaba konması gerekir. Ortada olan kap kacak ve bardaklarında üstü kapatılarak ilaçlama bitiminde mutlaka bulaşık deterjanı, çamaşır suyu ve bol su ile yıkanmalıdır. Bunlara dikkat edildiği takdirde herhangi bir zehirlenme meydana gelmez. Fakat dikkat edilmediği takdirde çok ciddi olarak zehirlenme ve hatta ölümlere yol açabilir.

Böcek İlacı Zehirlenmelerinin Belirtileri Nelerdir?
En önemli olan solunum yolu ile bulaşmasıdır. Ortamın havalandırılmadan ya da ilaçlama yapıldığından itibaren, uzun bir süre ilaçlanan ortamda bulunmak solunum zehirlenmelerine yol açar. Bu zehirlenmenin belirtileri ise; nefes yetmezliği, boğazda yanma hissi, baş ağrısı, tahriş eden öksürük, midede oluşan yanmalar ve sık olarak kusma olarak görülür.

Böcek İlacı Zehirlenmelerinde Ne Yapılması Gerekir?
İlk olarak mutlaka ilaçlanan ortamın terk edilmesi lazımdır.  Sonrasında ise nefes almayı engelleyen fular, kravat ya da gömleğin yaka düğmesi açılarak hastanın solunum yapması sağlanmalıdır. Zehirlenme vakalarında hastaya mutlaka yoğurt yedirilmelidir. Her ne kadar hasta iyi belirtiler verse de, zaman kaybetmeden mutlaka bir sağlık kuruluşuna ya da hastaneye götürülmelidir.

Yazıyı Paylaş:

Yorum Gönder

 
Copyright © Böcekler. Designed by OddThemes