Güve Kovucu Bitkiler

Güve adı verilen haşerelerin birçok çeşidi vardır. Kurtulması çok güç canlılardır. Bu gibi haşerelere kimyasal cihazlardan çok doğal çözümler bulmak daha yararlı olacaktır. En kötü durumlardan biri ise güvelerin dolaplardaki kıyafetlere yumurtasını bırakmasıdır.

Güve Kovucu Olarak Bilinen Bitkiler Nelerdir?
Güvelerden bitkiler ile kurtulmak en kolay yollardan biridir. Bu haşerelerin hiç sevmediği çıradır. Güveler çıradan nefret eder ve olduğu yere gelmez. Sedir ağacı çeşitlerinin de kokusunu sevmediği için asla yanına uğramaz. Bu iki çeşitten de küçük bir dal parçası alarak güvelerin geldiği yere konulabilir. Güve kovucu olarak bilinen bir diğer bitki ise defne yaprağıdır. Yine güvelerin bulunduğu ya da çıktığı yerlere konulursa etkili çözüm alınabilir. Güve kovucu olan diğer ekili bitkiler ise; fesleğen, okaliptüs, nane, biberiye, karanfil, rezene, kekik, lavanta, çay ağacı ve sardunyadır.

Güve Kovucu Bitkiler

Güve Kovucu Bitki Karışımı Malzemeleri
·         Rezene
·         Kekik
·         Karanfil
·         Lavanta
·         Doğal rendelenmiş sabun

Güve Kovucu Bitki Karışımı Yapılışı
Bu malzemelerin hepsini karıştırarak delikli poşetlere ya da bez keselere konulur. Dolaplarda kıyafetlerin arasına, mutfak dolaplarına kısacası güvenin gelip, yaşayabileceği yerlere konulur. Bu karışımın kokusunu hisseden güveler bir daha asla uğramazlar. Çok etkili bir yöntemdir. Bu karışımın kokusu biraz ağırdır ve kıyafetlere, eve, konulan yerlere çok kolay dağılır. Bu yüzden ağır kokudan rahatsız olan kişilerin böyle bir karışım yapmadan sade olarak da bu bitkileri kese halinde dolapta bırakmaları da güve konusunda etkili olacaktır. Fakat bu bitkiler doğal ve ferah bir koku yaydığı için rahatsızlıktan ziyade çoğu kişileri rahatlatabilme etkisi vardır. Bir diğer yöntem ise yonca yapraklarının dolaptaki elbiselerin arasına dağıtılmasıdır. Dikkat edilmesi gereken konu ise yonca yapraklarının mutlaka kurutulmuş olması lazımdır.

Güveden Kurtulduktan Sonra Yapılacak Olanlar Nelerdir?

Her ne kadar güveden kurtulmuş olunsa da elbiselerin arasında mutlaka birkaç yumurtası kalmış olabilir. Hem önlem almak için hem de elbiselerdeki mikrobun kırılması için, elbiseler ilk önce havalandırılmalı, sonrasında ise mutlaka kaynar suda yıkanmalıdır. Yoksa yıkanmadan giyilmesi dâhilinde, giysilere temas eden bitkiler, alerjik reaksiyonlara sebep olabilir.

Yazıyı Paylaş:

Yorum Gönder

 
Copyright © Böcekler. Designed by OddThemes