Akar

Evlerde yaşayan ve gözle görülmesi pek mümkün olmayan canlılardan olan akarlar, genellikle insan vücudundan dökülen kalıntılar ile beslenen canlılardır. En çok ölü derilerle beslenmeyi seven akarların yatak içerisinde görülme olasılığı daya yüksektir. Binlerce türü olan akarların görüntüsü keneyi andırmaktadır. Çoğu kez evlerde toz olarak nitelendirilen tabakalar akar pisliğidir. Nemin ve sıcaklığın çok yüksek olduğu evler, akarların yaşamaları için ideal ortamı oluştururlar. Çok temiz olmayan evlerde görülme olasılığı daha fazla olsa da, akar oluşumunun temizlikle çok fazla ilgisinin olmaması ile birlikte, çok temiz olan kişilerin evinde de akar görülmesi kuvvetle muhtemeldir.

Akar Neden Oluşur?
Aslına bakıldığında birçok alerjik kökenli hastalığın en büyük tetikleyici unsuru olan akarlar, evin her yerinde bulunabilen canlılardır. Her gün dinlenmek için yatılan yatakta binlerce akarla uyuma düşüncesi oldukça mide bulandırıcı olsa da, bilinmesi gereken önemli bilgilerden biridir. Solunum yolu ile de vücuda yerleşebilen akarların insan sağlığı için önemli bir tehlike oldukları uzmanlar tarafından vurgulanmaktadır. Akar tehdidi ile en çok yatak odalarında karşı karşıya kalındığı düşünüldüğünde, buranın temizliğine daha çok özen gösterilmesi gerekmektedir. İnsanın bulunduğu her ortamda bulunma olasılığı oldukça yüksek olan akarların insan deri döküntülerini kendine başlıca beslenme şekli olarak seçmesi, yatak odalarının akar yuvasına dönüşmesine neden olmaktadır.


Akar


Akardan Kurtulmanın Yolları
Akarları tamamen hayatımızdan uzaklaştırmak oldukça zor olsa da, düşürülebilecek en minimum düzeye düşürerek için alınabilecek önlemler vardır. Halı, kilim ve kumaş türünde olan eşyaların üzerinde yaşamayı tercih eden akarların azaltılması için, evlerde mümkün olduğunca bu tür eşyaların bulundurulmamasına özen göstermek gerekir. Özellikle akarların neden olduğu alerjik bir rahatsızlık söz konusu olduğunda evlerde halı kullanmamaya bile özen göstermek gerekir. Düzenli olarak süpürülen ve silinen evlerde daha az görülme ihtimali olan akarların tamamen kökünü kurutmak için bazı doğal yöntemlerde insanların başvurmaları gereken yöntemler arasındadır. Ayrıca toz tutma özelliği olmayan ve en iyisi kalabalık biblolu raflar yerine kapaklı dolaplarla evler dekore edilmelidir.

Akarları Yok Etmenin Doğal Yolları

Günümüzde akarlara önlem olarak satılan anti bakteriyel özellikli ev tekstil ürünleri, özellikle kadınların akar sorunu ile az da olsa mücadele etmelerini kolay hele getirmiştir. Ne kadar evler temiz tutulmaya özen gösterilse de, üremenin ve çoğalmanın yolunu bulan karlara karşı her an tetikte beklemek en doğrusu olacaktır. Sulu süpürgeler akarla mücadele etmek için en ideal seçeneklerden biridir. Bu süpürge ile her gün evi dip köşe süpürmeye özen göstermek akarların zamanla azalmasını sağlayacaktır. Ayrıca nemli ortamlarda daha fazla çoğalma özelliğine sahip olan akarlara karşı, odalarda ne cihazı çalıştırmak, nem oranının düşmesine katkı sağlayacağı için, yakarların aşamaları içinde ideal nem oranının düşmesi sağlanmış olacaktır.

Yazıyı Paylaş:

2 yorum :

  1. Süpermarketlerde satılan anti-mite spreylerden aldık. Tüm eve spreyi sıktık. Her şeyi yüksek sıcaklıkta yıkadık. İşe yaradı.

    YanıtlaSil

 
Copyright © Böcekler. Designed by OddThemes