Un Böceği Nasıl Yok Edilir?

Un böcekleri evlerde sık görülen böcek türlerinden biridir. Un ve un ile üretilmiş ürünler ile evlere kadar taşınabilmektedir. Hijyenik olmayan yerlerde üretilmiş olan yiyecekler ile eve gelen un böcekleri, eve yerleşerek üreyebilmektedir. Daha çok, üretim alanlarında görülen bu böcekler ile hemen mücadele edilmelidir.

Un Böceğinin Özellikleri Nelerdir?

- Un böcekleri, tahıl ve tahıl grubu ile beslenen bir böcektir.
- Un böceğinin üstü, sert bir katman halindedir.
- Un böceğinin larvası, un kurdudur.
- Un ile beslenmeyi seven bu böcek türüdür. Sıcak ortam, bu böceklerin yaşaması ve üremesi için oldukça idealdir. Bu yüzden, insanların bulunduğu yerlerde oldukça fazla yaşamaktadırlar.

Un Böceğinin Zararları Nelerdir?

- Un böcekleri, tahıl ve tahıl grubu ile beslendiğinden yaşamak için tercih edecekleri yerler de daha çok ekmek fırınları ve pastane gibi yerlerdir. Bu tür işletmelerde eğer hemen tedbir alınmaz ise böcekler ile gıdaya bulaşacak pek çok mikrop, insan sağlığı ciddi şekilde tehdit altında kalabilir. Bu yüzden çok hassas davranmalıdır.
- Un böceklerinin evlere taşınması halinde, evlerde mikrop taşıyabilmekte ve insanlara bu şekilde de zarar verilmektedir.



Un Böceği Nasıl Yok Edilir?

Un böceği ile mücadele etmek için, hiç vakit kaybetmemek gereklidir. Hem kendi sağlığınız hem de diğer insanların sağlığı için duyarlı davranmalı böyle bir durum ile karşı karşıya kalındığında hemen yok etme girişiminde bulunulmalıdır.
Böceklerin yok edilmesi için kurulmuş olan ilaçlama firmaları, böyle sıkıntılı bir durumda sizin için bir kurtarıcı olacaktır. En dip köşeleri bile ilaçlayarak, tam bir temizliğin yapılması bu böcek türünün yok edilmesi için oldukça önemlidir. Çünkü tam olarak böcekler yok edilmez ise; bir süre sonra çoğalacaklardır.

Yazıyı Paylaş:

2 yorum :

  1. Un böceğinin siyah renklisi evimde hergun ters dönmüş bir şekilde can çekişiyor ölmesi icin birşey yapmadım neden evimde neden oluyor bunuda çözmüş değilim yardim lütfen!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynı durumu yaşıyorum ve bilmiyorum mercimek unundan üremiş sanırım

      Sil

 
Copyright © Böcekler. Designed by OddThemes